cancer de san metastaze

Cancerul de sân este cel mai des întâlnitboala oncologică la femei. Un număr mare de decese se datorează faptului că foarte des acest cancer dă metastaze diferitelor organe. Și la etapele inițiale pentru a le determina poate fi destul de dificil, așa că tratamentul cancerului ar trebui să fie cuprinzător. Intervenția chirurgicală nu garantează vindecarea completă. În aproximativ jumătate din cazuri, apar metastaze după îndepărtarea sânului.

Cum apar metastazele cancerului mamar?

Celulele afectate se pot răspândi cu curentlimfatic, deoarece este bine dezvoltat în glanda mamară. Metastazate în acest caz, cel mai apropiat de ganglionii limfatici toracici - axilari. Sau celulele canceroase sunt transmise pe tot corpul cu sânge, se stabilesc în organe diferite și încep să crească acolo, formând metastaze sau o tumoare secundară.

În cazul în care cancerul de sân metastazează?

Cele mai frecvente locuri de penetrarecelulele canceroase - ganglionii limfatici axilari și subclavici. Uneori, de asemenea, metastazele după cancerul de sân apar în oase spongioase, cel mai adesea femural, plămân, maduva spinării, ficat sau pe piele. O tumora secundara poate aparea pe coloana vertebrala, in creier sau in ovare.

Simptome ale tumorilor secundare

Metastazele la etapa inițială nu pot fi observateimediat. Ele sunt chiar greu de detectat folosind raze X. Foarte des, simptomele pacienților cu cancer mamar metastatic sunt luați pentru alte boli. Prin urmare, atunci când apar, trebuie să efectuați un diagnostic complet.

Care sunt simptomele metastazelor:

  • sângerarea în plămâni, atunci există o tuse cu sânge sau o sângerare a pielii în zona sânului;
  • hipercalcemia este observată în cazul metastazelor din oase, la care se scade calciul;
  • durerile la nivelul ficatului, coloanei vertebrale, oaselor sau capului apar în orice metastaze;
  • Celulele canceroase din țesutul osos duc la fragilitatea și fracturile frecvente;
  • metastazele din creier și măduva spinării duc la durere, slăbiciune, paralizie a membrelor, vedere redusă și alte tulburări;
  • o tumoare secundară în plămâni provoacă o tuse, adesea cu sânge, acumulare de fluid în zona pleurală și dispnee.

Se poate vindeca cancerul de san metastatic?

Rezultatul tratamentului depinde de mulți factori: vârsta și starea de sănătate a pacientului, numărul de metastaze, timpul scurs de la diagnosticul inițial înainte de apariția acestora. Cu detectarea în timp util a tumorilor secundare, este posibil să se limiteze la efectele locale, dar cel mai adesea rezultatul pozitiv depinde de tratamentul complex realizat.

Toate terapiile pentru metastaze pentru cancerul de sânglandă care vizează ameliorarea stării pacientului de a îmbunătăți calitatea și prelungi durata de viață. În ultimii ani, medicamentele moderne permit multor femei să uite complet de această boală teribilă,

unde se metastază cancerul de sân

dar pentru recuperarea cu succes este important să se diagnosticheze cancerul de sân metastatic în timp. </ P> Metode de tratare a metastazelor

Fiecare persoană este individuală și asta a ajutat la unapacient, poate agrava starea altui pacient. Prin urmare, medicul trebuie să aleagă metode de tratament, concentrându-se asupra multor factori. Adesea este necesar să se schimbe preparatele și un mod de tratament dacă nu sunt îmbunătățiri apreciabile. În multe cazuri, cea mai bună cale de ieșire este îndepărtarea chirurgicală a tumorii, dar nu este întotdeauna posibilă. Apoi se utilizează chimioterapie, iradiere sau medicamente hormonale.