boala paget a sânului

Boala Paget este o varietatemalign de neoplasm al sânului. Cu această boală, niplul este afectat de trecerea la areolă. Printre pacienții care au această boală, cei a căror vârstă este mai mare de 50 de ani predomină.

motive

Motivele exacte pentru acest lucruboala nu a fost încă stabilită. În acest caz, există două teorii de bază: celulele Paget, care formează o tumoare în piept, se mută la mamelon, ceea ce provoacă dezvoltarea treptată a cancerului de sân Paget. Celulele situate în regiunea mamelonului, degenerate în celule canceroase, sub influența factorilor patogeni.

simptome

În primele etape ale simptomelor bolii Paget,provocând leziune de san poate fi sub formă de iritație mică la zona mamelonului. Apoi, sunt formate pe suprafața fulgilor de piele, îmbinate prin arsură, mâncărime, durere. Sfarcurile devin foarte sensibile. Dacă în etapele inițiale ale procesului este localizat predominant în zona mamelonului, atunci acesta poate trece apoi la piept.

Explicațiile externe ale cancerului Paget se aseamănăeczemă, localizată pe suprafața glandei mamare. În cazuri rare, boala afectează atât sânii. La aproape jumătate dintre pacienți, se pot detecta sigiliile de palpare.

diagnosticare

Diagnosticul primar al acestei bolieste un piept de ultrasunete. Pentru a clarifica diagnosticul, se efectuează o examinare citologică. Aceasta constă în analiza celulelor luate de pe suprafața zonei afectate a sânului. De asemenea, medicii recurg adesea la biopsii unui fragment de țesut luat și imagistică prin rezonanță magnetică, ceea ce permite stabilirea localizării exacte a tumorii.

tratament

Cea mai eficientă metodă de tratare a bolii Paget, precum și a cancerului de sân în general,

cancer de paget de san

este o intervenție chirurgicală. În stadiile incipiente ale bolii, se efectuează o rezecție radicală de sân cu eliminarea simultană a tumorii, o parte a sânului sau doar mamelonul.</ P>

În absența creșterii invazive, medicul de obiceieste prescrisă o mastectomie simplă. În cazul formelor invazive ale bolii, este recomandată mastectomia radicală. În acest caz, îndepărtarea completă a sânului se realizează împreună cu mușchiul pectoral afectat și ganglionii limfatici înconjurători. Împreună cu operația, se efectuează radioterapia, terapia hormonală și chimioterapia. Un rol important în rezultatul favorabil al bolii îl joacă tratamentul anterior al femeii cu un medic.