neoplasm în glanda mamară

Neoplasmul din glandele mamare poate fi detectat independent, dar numai un medic poate determina tipul de tumoare. Mai des se pare că este benign.

De regulă, acestea sunt formațiuni focale (nodulare). Formate structuri care diferă în densitate de țesuturi sănătoase și localizate într-o anumită zonă a sânului. Sigiliile sunt simple și multiple. Dimensiunile pot varia.

Neoplasm benign al sânului

Celulele acestor formațiuni nu afectează alte țesuturi și nu creează metastaze.

Există următoarele tipuri:

  1. Boala a sanului - există multe tipuri de sigilii în piept. Boala nu este periculoasă, dar probabilitatea de degenerare a mastopatiei într-o tumoare malignă este ridicată.
  2. fibroadenom - formarea glandulară în glanda mamară. Oval tumoră unică, cu contururi clare, care provine din țesut fibros sau glandular. Distingeți forma obișnuită (nu trece în cancer) și frunze (aproape întotdeauna devine malign).
  3. Formarea chistică - această cavitate (simplă sau multiplă), umplută cu lichid.
  4. Lipom - formarea de grăsimi în glanda mamară. Această tumoră nu apare adesea. Fluxul devine imperceptibil pentru o femeie, dar uneori poate degenera in sarcom.

Dacă formarea este diagnosticată ca avasculară, înseamnă că tumoarea nu circulă și crește încet.

Neoplasme maligne ale sânului

  1. Cancerul de sân - proliferarea unei tumori din țesutul epitelial sau glandular.
  2. sarcom - o tumoare sub forma unui nod dens și care se dezvoltă din țesutul conjunctiv.
  3. limfom - deteriorarea sistemului limfatic (canale, noduri).

Orice, chiar și cea mai inofensivă formare din piept necesită control de la medic și tratament, deoarece se poate transforma într-o formă malignă.