cancerul esofagian primele simptome

Boala oncologică, caracterizată prin proliferareaperetele esofagului de formare a tumorii, se numește cancer esofagian. Acest tip de oncologie este al optulea dintre cele mai frecvente, adesea diagnosticat la persoanele de vârstă, dar se poate dezvolta la pacienții tineri. Prin urmare, este atât de important să știți care sunt primele simptome ale cancerului esofagian.

Cum de a recunoaște cancerul esofagian?

În primul rând, vom afla ce este esofagulși care sunt funcțiile sale. Esofagul este un organ gol care seamănă cu un tub cu pereți multistrat care leagă cavitatea orală cu stomacul. Acest organ servește la mutarea alimentelor în stomac, care este ajutat de mucusul secretat de țesuturile sale și pentru a preveni ingerarea înapoi a aluatului alimentar în faringe și căile respiratorii.

Cu simplitatea sa aparentă, esofagul necesitărelație delicată și sub influența diverșilor factori adversi, printre care - fumatul, consumul de alcool, băuturile calde și mâncărurile, pot fi implicate în procesele patologice. Cancerul tumoral începe să se dezvolte odată cu apariția unor celule anormale asociate cu mutații în ADN, care se divizează și cresc în mod necontrolat. Astfel de neoplasme nu numai că distrug organul, dar pot, de asemenea, să invadeze țesuturile din apropiere, răspândite în alte zone ale corpului cu sânge și flux limfatic.

Principalele semne ale cancerului esofagian nu sunt adesea dateetapa inițială, și deja în timpul dezvoltării neoplasmelor de dimensiuni semnificative. În acest caz, un număr de pacienți încă înregistrate simptome alarmante, care, cu toate acestea, sunt nespecifice și adesea atribuite altor patologii - gastrite, esofagita de reflux, neuro distonie, etc. se referă la astfel de afișaje .:

 • disconfort în stern, asociat sau nu asociat cu consumul de alimente;
 • senzație de arsură în această zonă.

Cum de a recunoaște cancerul esofagian într-un stadiu incipient?

Cei care sunt sensibili și atenți la eide sanatate, va fi capabil sa detecteze primele semne de cancer esofagian intr-un stadiu incipient, care creste semnificativ sansele de succes in tratament. Principalele manifestări caracteristice, care necesită imediat o alarmă și se referă la un specialist, sunt simptomele locale asociate cu înfrângerea țesuturilor esofagiene:

 • Disfagia, care nu este cauzată de probleme mecanice,traumatisme chimice sau termice ale esofagului; - un act dificil de înghițire, inițial ne-pronunțat, și mai târziu obligat să refuze alimente solide;
 • o senzație pronunțată de a trece o bucată de alimente prin esofag, senzații neplăcute în timpul mesei sau a băut;
 • răgușeala vocii, care nu este asociată cu boli catarre;
 • salivare crescută;
 • mâncând hrana după sau în timpul mesei;
 • arsuri la stomac;
 • greață;
 • frecvente hiccough;
 • tuse, care apar atunci când bea;
 • halitoza.

Primele simptome ale cancerului esofagian, legate de manifestările obișnuite asociate cu intoxicația organismului cu produsele degradării celulelor maligne, includ:

 • Sentimentul constant de slăbiciune;
 • oboseală;
 • creșterea pierderii în greutate;
 • anemie.

Carcinomul scuamos celular diferențiat al esofagului

carcinomul scuamos celular diferențiat al esofagului

Pe baza caracteristicilor histologice ale tumorilorîn acest corp, ele sunt clasificate în mai multe tipuri. Mai frecvent este carcinomul cu celule scuamoase, în care se formează celule atipice plate și subțiri pe suprafața esofagului. O astfel de tumoare afectează adesea partea centrală a organului. Dacă tumoarea celulară scuamoasă este foarte diferențiată, ea nu crește rapid, celulele sale sunt predispuse la keratinizare. În acest caz, primele simptome, semnele cancerului esofagian se manifestă treptat, metastazele sunt observate în etapele ulterioare.

Carcinom cu celule scuamoase de grad scăzut al esofagului

Acest tip de boală este caracterizat prinformarea de celule non-keratinizate, predispuse la creșterea și progresia rapidă. Aceasta este o formă agresivă, caracterizată printr-o creștere mai rapidă a manifestărilor și un risc ridicat de răspândire rapidă în organism. Cum de a identifica cancerul esofagului, determina aspectul și stadiul său după detectarea simptomelor alarmante, poate recomanda un medic. Adesea, în acest caz, numit X-ray sau zofagoskopiya, detectează fiabil semnele adverse în organism.

Cancerul glandular al esofagului

Tumor, care începe să se dezvolte încelulele glandulare, numite glandulare, alt nume - adenocarcinom. Adesea, această formă de oncologie se formează în partea inferioară a esofagului. Cancerul esofagian, primele semne ale cărora în acest caz pot fi rare, se dezvoltă în unele cazuri pe fundalul unei patologii precum sindromul Barrett. Manifestările precanceroase în acest caz pot fi: arsuri la stomac, vărsături cu sânge, dureri abdominale.

Primele simptome ale cancerului esofagian la femei

Simptomele cancerului esofagian la femei nu diferă de lacele ale bărbaților, totuși, potrivit statisticilor, incidența sexului echitabil este de câteva ori mai mică. Datorită nespecificității manifestărilor inițiale, boala este adesea diagnosticată la câteva luni după apariția tumorii. În această perioadă, există deja un focar de țesut canceros dincolo de pereții esofagieni, însoțit de astfel de semne secundare:

 • dificultăți de respirație;
 • ganglioni limfatici crescuți;
 • vărsături;
 • schimba sonoritatea vocii;
 • bradicardie etc.

Cancerul esofagian - primele simptome, câți trăiesc?

Cancerul esofagian, primele simptome ale căruia se găsescîntr-un stadiu incipient, și în timp util prin tratament corect se caracterizează printr-o perspectivă foarte linistitor. Deci, mai mult de 90% dintre pacienții care au primit tratament chirurgical, chimioterapie si radioterapie, exista o rata de cinci ani de supravietuire si mai mult. Late diagnosticat prognosticul cancerului esofagian este opusul: fără tratament, mulți pacienți cu moartea are loc dupa 5-6 luni, iar tratamentul rata de supraviețuire de cinci ani este de numai 10% dintre acești pacienți.