Cancerul glandei tiroide cât de mulți trăiesc

Bolile oncologice au un prognostic diferit,Aceasta depinde de tipul mutației celulare, localizarea tumorii, rata de creștere, metastazele și multe altele. Câți pacienți trăiesc cu un diagnostic de cancer tiroidian, de asemenea depinde direct de diferiți factori. La urma urmei, același organ poate fi afectat de diferite tipuri de cancer.

Semne ale cancerului tiroidian și prognostic posibil

În general, cancerul tiroidian se dezvoltă înPacienții cu vârsta peste 40 de ani care trăiesc în zone cu deficit de iod sever. Persoanele care suferă de alte boli ale tiroidei și boli endocrinologice se încadrează, de asemenea, în grupul de risc. Chiar și dezechilibrul hormonal după nașterea unui copil poate provoca apariția nodurilor și a sigiliilor în glandă, care poate deveni în cele din urmă maligne. De aceea este important să faceți în mod regulat o examinare cu ultrasunete și să vă monitorizați sănătatea.

De obicei, simptomele cancerului tiroidian se manifestă destul de curând după declanșarea bolii. Acestea sunt:

 • Senzație de disconfort în timpul înghițiturii, înclinații ale capului înainte;
 • Pierderea rapidă în greutate;
 • Slăbiciune generală și un sentiment constant de oboseală;
 • Amețeli frecvente, greață;
 • pierderea poftei de mâncare;
 • Ganglioni limfatici la gât;
 • Răgușeala vocii;
 • Încălcarea procesului respirator;
 • durere la nivelul gâtului;
 • Detectarea densificării după palpare.

Aceste schimbări apar treptat, dar dejaUnul sau două semne sunt un motiv bun pentru contactarea endocrinologului. Chiar dacă diagnosticul de cancer nu este confirmat, orice boală tiroidiană trebuie tratată imediat pentru a evita oncologia în viitor. În general, speranța de viață pentru cancerul tiroidian este destul de mare, dar tipul tumorii tumorale este important.

Caracteristicile cursului diferitelor tipuri de cancer tiroidian și nivelul de supraviețuire

Boala Shchitovidka este o boală relativ rară, această specie este de aproximativ 0,5% din numărul total de cancer. Există mai multe tipuri principale de cancer ale acestui organ:

 • cancerul papilar;
 • cancerul folicular;
 • cancerul medular;
 • cancer anaplazic.

Tumorile nediferențiate, sarcomul, limfomul și cancerul tiroidian epidermoid sunt mult mai puțin frecvente.

Cancerul tiroidian papillar are cel mai multprognoză favorabilă. Rata de supraviețuire este de aproximativ 80%, iar 60% după ce terapia trăiește mai mult de 10 ani. Recidivele nu sunt comune. Acest tip de cancer reprezintă aproximativ 70% din toate bolile oncologice ale glandei tiroide.

Prognoza pentru cancerul tiroidian folicularDeparte de a fi atât de irizantă, dar, în general, nu este rău. Cu un tratament prompt, rata de supraviețuire de cinci ani este de 70% din numărul total de pacienți cu un diagnostic similar. Cu toate acestea, acest tip de cancer este mai agresiv și se răspândește mai repede, astfel încât începe tratamentul mai devreme, cu atât sunt mai mari șansele de recuperare completă.

Cancerul tiroidian medular are un prognostic slab, deoarece se caracterizează prin agresivitate crescută a celulelor și crescută

prognoza cancerului tiroidian

probabilitatea formării metastazelor. În general, rata de supraviețuire pe cinci ani este de 60% din numărul total de cazuri. Cu un scenariu favorabil, aproximativ 50% dintre pacienți trăiesc mai mult de 10 ani după operație.</ P>

Alte tipuri de cancer tiroidian chiar mai multEle sunt periculoase, dar cazurile de dezvoltare a acestora pot fi considerate unice. Este important să ne amintim că, dacă se constată o tumoare malignă, este prezentată eliminarea completă a ambelor glande tiroide, deoarece în partea sănătoasă a organului probabilitatea unei noi tumori după îndepărtarea părții deteriorate este de 98%.