Simptomele cancerului de rinichi

Principala caracteristică a bolilor oncologice în Româniacă ele sunt adesea asimptomatice. Rinichii maligne nu fac excepție. Dacă aveți cancer la rinichi, simptomele vor apărea numai atunci când boala merge într-o etapă gravă. Dar există modalități de a găsi înainte.

Principalele simptome ale cancerului la rinichi la femei

În 75% din cazurile cu oncologie a rinichilor, se dezvoltă cancer de rinichi cu celule celulare. Această boală are următoarele simptome:

  • hematuria, adică, obținerea de sânge în urină;
  • durere dureroasă în partea inferioară a spatelui și afectarea rinichiului;
  • creșterea temperaturii (nu apare întotdeauna);
  • Pierderea rapidă în greutate;
  • slăbiciune generală, oboseală;
  • creșterea presiunii;
  • o compactare în corpul rinichiului care poate fi probată prin piele.

Adesea, cancerul de rinichi are un amestec, adicăcombinate cu un cancer celular clar și cancer papilar, sau cu un cancer cromofob, oncocitic și cancer al tubulelor de colectare. Semnele de cancer de rinichi de orice fel sunt aceleași.

Cauzele bolilor oncologice nu sunt definite în mod specific. Există mai mulți factori care pot provoca carcinom renal renal.

În zona de risc, bărbați, peste 40 de persoane, cu persoaneobezitatea și excesul de greutate, fumătorii și cei care au consumat de mult timp anumite medicamente. Lista lor poate fi furnizată numai de către un medic. În plus, probabilitatea de a dezvolta cancer renal în orice boli cronice nefrologice în formă severă este mare.

De obicei, cancerul începe să se dezvolte din epiteliuțesuturi ale vaselor de sânge care elimină sânge din rinichi sau din corpul bazinului renal. Ca rezultat, se poate răspândi la alte organe prin sistemul circulator sau cu limfa. Metastazele agravează semnificativ prognosticul posibil. Gradul în care cancerul rinichiului se răspândește depinde de câți trăiesc pacienții.

Prognoză și supraviețuire în cancerul de rinichi

Clear-cancer de celule renale are un defavorabilprognosticul, deoarece boala este adesea găsită într-o etapă târzie, singura metodă de tratament este îndepărtarea completă a rinichilor afectați și a metastazelor parțiale. Desigur, dacă există și sunt supuse eliminării. Chimioterapia și radiațiile sunt folosite mult mai rar, mulți medici cred că aceste metode de tratament sunt ineficiente în cancerul renal. Cu alte tipuri de cancer, ele sunt folosite mult mai des. După operația de cancer renal, supraviețuirea este de aproximativ 56%. Cu cât este detectată o tumoare mai devreme, cu atât este mai bine prognosticul, deci dacă sunteți în pericol, efectuați ecografia obișnuită a organelor interne și din când în când treceți printr-o radiografie sau tomografie.

Cu cancer renal, majoritatea pacienților pottrăiesc până la cinci ani după operație. Aproximativ 30% mor în perioada de până la 2 ani și mai devreme. Din fericire, acesta este un tip destul de rar de cancer, este doar 4% din toate cazurile de cancer.

Metastazele sunt adesea răspândite în alte organe, de obicei în plămâni, coloanei vertebrale, coaste, articulații de șold,

prognoza cancerului de rinichi

creierul. În acest caz, eliminarea acestora nu este posibilă, iar prognoza este și mai gravă. În cazul în care cancerul la rinichi la copii, deși asimptomatic, dar ușor de diagnosticat datorită unei bune oportunități de a cerceta tumora și, prin urmare, tratat efectiv, atunci la vârsta adultă pentru a face față problemei nu este atât de simplu.</ P>

Dacă observați orice simptome de cancer renal, chiardacă sunt minore, consultați un medic cât mai curând posibil. Este foarte probabil ca acest lucru să vă salveze viața - orice întârziere este periculoasă. Cu cât începe tratamentul mai devreme, cu atât este mai puțin probabil ca apariția metastazelor și creșterea ulterioară a celulelor canceroase.