hemangiom spinării

Hemangiomul coloanei vertebrale este benigno tumora care afecteaza oasele vertebrelor. Până în prezent, cauzele hemangiomului coloanei vertebrale nu au fost complet investigate, dar se știe că hemangiomul poate să apară ca urmare a dezvoltării depreciate a vaselor de sânge. De regulă, aceasta este influențată, mai ales, de factorul ereditar.

Hemangiomul coloanei vertebrale - simptome

Acesta este un tip de tumoare, procesul de educațiecare, cel mai adesea, este asimptomatică și poate fi identificată numai după contactarea unui specialist în legătură cu alte boli ale coloanei vertebrale. Cazul cel mai periculos este apariția durerii în spate - aceasta înseamnă că mărimea tumorii este mai mare de 1 cm, ceea ce a dus la o fractură a corpului vertebral. Dar acest lucru se întâmplă foarte rar.

O tumoare poate afecta atât coloana vertebrală, cât și partea specifică a acesteia. Astfel, în funcție de localizarea hemangiomului, există: coloana vertebrală toracică, colul uterin și lombar.

Hemangiomul coloanei vertebrale toracice, adeseaîn toate, afectează vertebrele vertebrale medii și inferioare. Neoplasmele din partea toracică constituie cea mai mare parte a acestei boli. Conform frecvenței leziunii, al doilea loc după toracic, conform statisticilor medicale, ia hemangiomul coloanei vertebrale lombare. O tumoare benigna care afecteaza vertebrele cervicale si se caracterizeaza printr-o durere ascutita in gat este numita hemangiom al coloanei vertebrale cervicale.

Cum se trateaza un hemangiom al coloanei vertebrale?

În medicina modernă, se folosesc mai multe metode de tratament:

  1. Intervenție chirurgicală - componenta tisulară moale a tumorii este îndepărtată dinexcizia parțială a osului afectat. Dar, din moment ce, hemangiom - o tumoră benignă la o metodă similară este recurs la numai în cazul în care tumora progresează în dimensiune și secrețiile, sau deteriorarea sănătății pacientului.
  2. Radioterapia - iradierea țesuturilor tumorale se efectuează dupăcare începe procesul necrozei lor. Până în prezent, această metodă este folosită aproape niciodată, deoarece are multe efecte secundare și, ca urmare a tratamentului defect vertebrale nu dispare - rămâne riscul de fracturi.
  3. embolizarea - datorită acestei proceduri, se introduc agenți trombotici speciali în vasele de sânge.
  4. Abuzul de alcool - sclerozarea tumorii, din cauza a 96% etanol și a altor medicamente sclerozante.
  5. Punctul vertebroplastiei Este cea mai bună metodă modernă, cu ajutorul luicare, în corpul vertebrei afectat introdus „ciment osos.“ Acesta oferă puterea biochimice coloana vertebrală, reface capacitatea de suport, prin aceasta, reduce riscul de efecte secundare,

    hemangiomul coloanei vertebrale

    complicațiile și perioada de reabilitare a pacientului scade.

Cu hemangiomul coloanei vertebrale, există un numărcontraindicații - acest masaj, intensificarea efortului fizic pe spate, precum și terapia manuală. Atunci când sunt aplicate, este practic imposibil să se obțină un efect pozitiv, dar este destul de simplu să provocați o exacerbare a simptomelor și să creșteți riscul unei fracturi patologice.

Din același motiv, pacienții cu diagnostichemangiomul coloanei vertebrale, tratamentul cu medicamente folclorice nu este recomandat. Această metodă este considerată ineficientă, deoarece neoplasmele sunt în locuri greu accesibile.