ruptura vezicii urinare

Vezica urinară este organul sistemului urinar,situat într-un mic bazin. Acest organ este gol, umplut periodic cu lichid care curge din rinichi. Pe măsură ce vezica urinară este umplută cu urină, pereții ei sunt întinși și există nevoia de a urina. În funcție de structura vezicii urinare și de sensibilitatea acesteia, pereții săi pot rezista la un litru de lichid.

Ruperea vezicii urinare - cauze

În anumite condiții, supraîncărcarea zidurilorpoate duce la o ruptură a vezicii urinare. Acest fenomen este favorizat de o creștere constantă a vezicii urinare, care apare dacă este sistematic în stare plină, adică atunci când o femeie merge rar la toaletă. Acest lucru conduce mai devreme sau mai târziu la subțierea zidurilor și incapacitatea lor de a răspunde în timp la plinătate. În astfel de condiții, o vezică plină poate exploda pur și simplu.

Rupturile vezicii urinare apar cel mai adesea,dacă nu puteți merge la toaletă la timp, și cu această ocazie o acțiune mecanică: violentă agitare în transport, de urgență, traumatisme abdominale, o lovitură la vintre, toamna.

Simptomele ruperii vezicii urinare

Semnele de rupere a vezicii urinare depindîn care a izbucnit. Când se combină cu o fractură a oaselor pelvine, localizarea ruperii va fi extraperitoneală. O astfel de traumă se caracterizează prin simptome:

  • durere la urinare;
  • dificultatea urinării;
  • durere permanenta in zona inghinala si deasupra pubisului;
  • Peritoneul nu este iritat.

O astfel de pauză este stabilită cu ajutorul unui retgen.

Intraperitoneale crește ruptură de vezică urinară se manifestă puternic dureri abdominale, balonare, probleme urinare (retenție urinară, incapacitatea pee), prezența sângelui în urină.

Ruperea vezicii urinare - consecințe

Complicațiile cauzate de ruptura vezicii conducEvitați dacă problema este diagnosticată la timp. Dacă leziunea este parțială, un cateter este introdus în cavitatea vezicii urinare prin uretra, care scurge urina, permițându-i să curgă în peritoneu și în pelvisul mic. Rupturile mici, menținând în același timp golirea vezicii urinare, se pot vindeca singură. Altfel, tratamentul rupturii vezicii urinare constă în restaurarea chirurgicală a integrității sale,

ruptura simptomelor vezicii urinare

prin laparoscopie sau laparotomie.</ P>

Pericolul ruperii vezicii urinare este,că localizarea extraperitoneal sunt adesea sângerare și intraperitoneală peritonită interne pot apărea din cauza primirii greutății urinei în cavitatea abdominală, aderențele formă și fistule.

Cea mai bună prevenire a vezicii urinare rupturile de obicei este în timp util la golirea sa de la prima nevoia. Femeile sunt sfătuite să scrie cel puțin o dată la 4 ore.