tratamentul cu cistită acută

Cistita este una dintre cele mai comune boli urologice printre femei, care este cauzată de inflamația vezicii urinare.

Statisticile arată că mai des decâttoată această boală apare în perioada de viață sexuală activă (20-40 de ani). Cistita acută se poate dezvolta datorită particularităților structurii organelor genito-urinare, nerespectării igienei intime, infecțiilor și medicamentelor.

Simptomele cistitei acute la femei

Înainte de a începe tratamentul pentru cistita acută, trebuie să înțelegeți exact ce este cu adevărat cistita. Pentru inflamația acută a vezicii urinare, următoarele trei simptome sunt tipice:

  • încălcarea procesului de urinare;
  • prezența leucocitelor în urină;
  • prezența sângelui în urină.

Cum se trateaza cistita acuta?

Sarcina principală a tratamentului în cistită acută este redusă la eliminarea precoce a simptomelor bolii și împiedică trecerea bolii într-o formă cronică.

Cum se vindeca cistita, astfel incat complicatiile sa nu apara, doar medicul stie, deci nu trebuie sa recurgi la auto-tratament fara a trebui sa treaca testele potrivite si sa consulte un specialist.

Baza pentru tratamentul cistitei bacteriene acuteorigine sunt antibiotice. Pentru aceasta, se folosesc medicamente antibacteriene speciale, care au efect doar asupra organelor urinare. Printre acestea sunt fluorochinolonele, monurala, 5-NOC.

Tratamentul cistitei acute sugerează de asemeneautilizarea terapiei simptomatice cu utilizarea de analgezice-antispastice, deoarece durerea cu cistita apare tocmai datorită spasmului muscular neted al vezicii urinare. Pentru aceasta, se folosesc medicamente precum Papaverin, Drotaverin, Atropine.

În plus, o mare importanță în tratamentul inflamației acute a vezicii urinare, au:

  1. căldură. Efectul este încălzirea vezicii urinare cu o sticlă cu apă caldă, diverse proceduri de fizioterapie care ajută la eliminarea spasmelor și facilitarea cursului bolii.
  2. Medicamente acide pentru tratamentul cistitelor

  3. Băutură abundentă. În timpul unei cistite acute este necesar să beți multLichid în scopul spălării toxinelor din vezică. Cel mai bine este să beți suc de mesteacăn, suc de afine. Pentru a îndepărta mâncărimea și pentru a ușura starea generală, utilizați apă minerală necarbonată, citrat de calciu și magneziu, soluție de bicarbonat de sodiu.
  4. dietă. Pentru perioada bolii, nu folosiți condimente, sare, alcool.

Ca remedii populare pentru acutăcistita sunt o varietate de plante medicinale care au un efect diuretic și uroseptic (afine, coada-calului, urzică, urechi de urs, sunătoare, albăstrău).