masajul ginecologic al uterului

Masajul ginecologic al uterului este o metodă eficientăfiziologic, care a fost dezvoltat de Toure Brandt în 1861. După o anumită perioadă de timp, această tehnică a găsit o aplicare largă ca o terapie integrată de vindecare și a fost aplicată cu succes pentru tratamentul diferitelor boli ale femeilor.

Cu toate acestea, până în prezent, masculin feminin uterinNu este foarte popular pentru un motiv oarecare. În primul rând, executarea corectă a procedurii necesită abilități speciale, un medic, iar în al doilea rând, rezultatul pozitiv obținut după o lungă perioadă de timp, și în al treilea rând, masaj pelvină cere diagnostic precis si identificarea la timp a eventualelor contraindicații.

În ciuda acestui fapt, unii medici încă nu reduc masajul ginecologic, fiind cel mai natural și mai sigur mod de a trata multe boli feminine.

Masajul uterului - indicații

Masajul intern și extern al uterului poate fi o soluție alternativă pentru femeile cu următoarele probleme:

 1. Infertilitate. Feminin factor de infertilitate, a provocat proces adeziv, uter îndoiți, prezența inflamației cronice, procesele congestive și circulația sângelui în pelvis pot fi corectate bine folosind masaj ginecologic.
 2. Obișnuită avort spontan din motive fiziologice. Masajul ginecologic permite întărirea aparatului ligamentos, pentru a întoarce uterul în poziția sa normală când este coborât.
 3. Se recomandă efectuarea mai multor sesiuni de masaj după intervenții chirurgicale, naștere, avort pentru a elimina aderențele și pentru a întări sistemul musculoscheletic.
 4. Procese inflamatorii cronice caresunt însoțite de încălcări ale ciclului menstrual, aderențele și alte complicații conexe sunt bine tratabile cu un masaj în combinație cu medicamente antiinflamatorii.
 5. Menstruație dureroasă.
 6. Scăderea libidoului și probleme legate de activitatea sexuală.
 7. Masajul ginecologic este una dintre metodele de tratament a retroflexiei uterine.
 8. Indicarea pentru masaj este un stil de viață sedentar, care determină fenomene stagnante în pelvisul mic.

Contraindicații pentru masajul uterin

Deși masajul ginecologic este o procedură relativ sigură, dar are totuși contraindicații. Nu este necesar să se efectueze procedura:

 • în procesul inflamator acut și subacut;
 • dacă există o infecție în tractul genital, și anume gonococi, Trichomonas și multe altele;
 • cu tuberculoza organelor genitale;
 • în timpul sarcinii și alăptării;
 • cu unele boli ale intestinului și vezicii urinare;
 • cu omisiune sau îndoire a uterului în caz de patologie congenitală;
 • în procesele purulente;
 • când apare o durere severă în timpul procedurii;
 • în termen de două luni de la avort;
 • atunci când menstruând, etc.

Este, de asemenea, interzis să faceți masaj cu miom uterin. Deoarece procedura de masaj ginecologic însuși încălzește și stimulează circulația sângelui în pelvisul mic,

masajul uterului

care este extrem de contraindicată în miomi și alte tumori ale uterului.</ P>

Cum se face masajul uterin?

Nu este necesar să efectuați un masaj al uterului în casădeoarece această procedură necesită abilități și condiții speciale. De regulă, masajul se face într-un spital sau într-un cabinet medical pe un scaun ginecologic sau pe o masă specială. De asemenea, este necesar să se monitorizeze îndeaproape reacția organismului la manipulările efectuate, durata procedurii fiind selectată individual de medic. Este extrem de important ca trecerea masajului ginecologic să fie protejată, deoarece este posibilă o sarcină ectopică.