examen ginecologic al femeilor

Fiecare femeie ar trebui în scop preventivsă efectueze o examinare regulată la ginecolog de 1-2 ori pe an. Primul examen ginecologic este recomandat pentru fete in varsta de 14-16 ani, de preferință, înainte de debutul activității sexuale. Dar, la această vârstă se poate auzi de multe ori de la ei, „Nu pleca, frica de un examen pelvian.“ Deoarece fata este necesar să se clarifice faptul că inspecția este efectuată în oglindă ginecologice numai după debutul activității sexuale, și examinarea externă, examinarea rectala si cu ultrasunete a organelor genitale feminine ajuta la controlul procesului de pubertate și a detecta încălcări ale acesteia sau boli congenitale ale organelor reproductive feminine.

Cum se efectuează un examen ginecologic?

Pentru femeile care trăiesc deja sexual,O altă întrebare este importantă despre examinarea ginecologică: este dureros? De obicei, durerea în timpul examenului ginecologic poate fi asociată cu teama unei femei înainte de examinare, care cauzează un spasm și durere în vagin când introduceți un corp străin, care este o oglindă ginecologică. Dar dacă o femeie este bine pregătită din punct de vedere psihologic și un medic care efectuează examinarea ginecologică a unei femei este suficient de calificat, atunci nu va fi nici o durere atunci când este examinată.

Cum să vă pregătiți pentru un examen ginecologic?

Examinarea ginecologică nu este efectuată în perioada respectivăluna, înainte de examinare este necesară spălarea organelor genitale cu apă caldă curată. În ajunul examenului nu se recomandă să facă sex. Cu o zi înainte de examinare, nu utilizați tampoane vaginale, spray-uri și supozitoare. Acum puteți găsi în farmacii seturi ginecologice care conțin un specul de unică folosință, perie tampoane, spatulă ginecologică, un aplicator de bumbac, mănuși sterile, papuceii și scutece, pe care femeia este plasată sub pelvis la momentul inspecției. Imediat înainte de examinare, femeia golește vezica.

Cum este examinarea ginecologică?

O femeie examinează examinarea ginecologică a unei femeiscaun, o femeie scoate hainele ei de la brâu în jos. Examinarea ginecologică include interne și externe. În timpul examinării externe medicul examinează și palpeaza sânii, evaluează starea vulvei, prezența externarea din tractul genital, leziuni ale organelor genitale.

Examenul ginecologic intern se efectuează cufolosind o oglindă ginecologică, în care medicul evaluează starea cervicală. În același timp, este necesar un tampon pentru examinarea citologică, în acest scop fiind luată o răzuire a celulelor din epiteliul cervical. După efectuarea unui frotiu citologic, este posibilă o scurgere scurtă de sânge după o examinare ginecologică în timpul zilei. După îndepărtarea oglinzii, medicul în mănuși efectuează o examinare internă, palpând vaginul uterului și anexele acestuia.

În plus față de frotiu citologic, în timpulexaminarea ginecologică a unei femei care a luat un frotiu vaginal pe floră. Se calculează numărul de leucocite, prezența microflorei normale și patologice în vagin. Dacă este necesar, după examinare, se efectuează o examinare cu ultrasunete a bazinului,

cum să efectuați un examen ginecologic

colposcopie, mamografie, determinarea nivelului hormonilor sexuali feminini din sângele unei femei.</ P>

Examinarea ginecologică a femeilor în timpul sarcinii

Caracteristici ale examinării ginecologice înfemeile gravide vor fi obligate să identifice tonul uterului sau descărcarea sângelui cu o amenințare de avort spontan. Examenul ginecologic la femeile gravide se efectuează la prima înregistrare, la 30 săptămâni de sarcină și în ajunul nașterii. În plus, examinările ginecologice ale femeilor gravide se efectuează numai în funcție de indicații din cauza riscului de avort spontan sau de complicații infecțioase.