sex dupa histerectomie

Multe femei care au fost prinhisterectomie sau ea va, gândiți-vă la faptul cum va fi viata sexuala dupa histerectomie, indiferent dacă ei înșiși și experiența lor partener aceeași senzație.

Atunci când este posibil sex dupa histerectomie?

Dupa operatie, medicii recomanda cel puțin șase săptămâni să se abțină de la activitatea sexuală, de asemenea au suturi întârziată după o intervenție chirurgicală.

Sensation in timpul actului sexual dupa histerectomie

Viața sexuală a femeilor cu nimic histerectomieEa nu diferă de cea de la femei sănătoase. Desigur, în primele luni după histerectomie, o femeie poate confrunta cu unele dureri in timpul actului sexual, dar în cele din urmă au ajuns la zero.

Deoarece zonele erogene feminine sunt situate pe pereții vaginului și vulvei, apoi sexul dupa operatie pentru a elimina uterului continua sa livreze aceeasi placere.

Dacă o femeie este îndepărtată împreună cu uterulvagin, în timpul actului sexual ea poate avea dureri. Dacă o femeie are un uter cu apendici, poate înceta să aibă un orgasm.

Cu toate acestea, principala problemă în această situație poatemai constituie un aspect psihologic. Femeile care au trecut printr-o histerectomie, este dificil să se relaxeze și, prin urmare, și a obține plăcere de la sex. În acest sens, ea poate scadea dorinta sexuala. Probleme de libidou pot apărea din cauza tulburări hormonale, în cazul în care o femeie nu o ia la un medic recomandat medicamente hormonale.

Dar majoritatea femeilor (75%) rămânputerea de atracție sexuală la același nivel, iar unii se simt chiar o întărește, care este cel mai adesea datorită eliminării simptomelor neplăcute ginecologice si disconfort dupa o interventie chirurgicala.