masaj ginecologic

Desigur, multe dintre femei au auzit de acest lucruprocedura de masaj ginecologic vaginal terapeutic. Cu toate acestea, doar câțiva au ajuns să-l cunoască îndeaproape. Masajul a fost dezvoltat în 1861 de către Toure Brandt și a fost folosit pe scară largă în secolul trecut. Cu toate acestea, în timp, popularitatea sa a slăbit, iar medicii rareori folosesc o astfel de procedură neobișnuită, în ciuda faptului că, cu anumite boli, numai masajul ginecologic este eficient.

Masaj ginecologic: indicații

Din cauza modului modern de viață al unei femeieste necesar să se conducă un stil de viață sedentar, care afectează organismul în ansamblul său, și sistemul de reproducere, de asemenea. Într-un bazin mic, există o încălcare a circulației sângelui, se dezvoltă slăbiciunea musculară. Astfel de fenomene stagnante, în cele din urmă, conduc la procese inflamatorii. În plus, uterul este un organ muscular, deci, ca orice alt mușchi, necesită un masaj. Și dacă o femeie de vârstă fertilă are contractilitatea mușchilor, uterul se află în poziția greșită. Prin urmare, un masaj ginecologic special este arătat atunci când uterul coboară, deplasându-l în lateral. Datorită procedurii, mobilitatea uterului este normalizată, circulația sângelui se va îmbunătăți și, prin urmare, tonusul muscular va fi consolidat. Și uterul va lua poziția corectă. În plus, masajul ginecologic este folosit pentru îndoirea uterului anterior, posterior și inflexionat.

Diferite procese inflamatorii, infecții,operațiile chirurgicale duc la apariția procesului adeziv în organele bazinului mic. În viitor, această patologie determină infertilitate. Prin urmare, destul de des prescris masaj ginecologic cu vârfuri. Datorită acestui fapt, organele pelvine devin mai mobile, aderențele se întind și apoi dispar.

În plus, masajul este folosit pentru bolile ginecologice asociate cu încălcările ciclului menstrual - amenoree, menstruație dureroasă.

Cum este masajul pelvine?

Procedura este efectuată de către un ginecolog saumasaj terapeut pe un scaun ginecologic sau masa de masaj. Imediat înainte de masaj, femeia trebuie să golească vezica și intestinul. Genitalia externă trebuie spălată cu apă caldă și tratată cu soluții antiseptice.

În primul rând, ginecologul vă va familiariza cu respirația și relaxarea corectă a mușchilor abdominali. Medicul va efectua o examinare preliminară: determină poziția uterului, mobilitatea acestuia, se simt locuri dureroase.

În ceea ce privește procedura în sinemasajul ginecologic, tehnica implică introducerea degetelor unei mâini în vagin, palparea de acolo și masajul cu degetele celei de a doua mâini din partea laterală a acoperirii abdominale. Prin ambele mâini, presiunea este aplicată, mișcările, mișcările circulare și vibraționale, tragerea și întinderea.

În general, durata primelor procedurimasajul ginecologic al uterului și al altor organe ale pelvisului mic este de la 3 la 5 minute la fiecare două până la trei zile. Senzațiile în procedură sunt adesea neplăcute și chiar ușor dureroase. Opriți masajul dacă aveți dureri acute. În absența plângerilor de la o femeie, procedura poate fi extinsă la 10 minute. După masaj, pacientul ar trebui să stea pe stomac pentru 20 de minute. Durata întregului curs depinde de boală și poate varia de la 10 la 30 de sesiuni, așa cum a fost stabilită de către medic.

Contraindicațiile pentru masajul ginecologic sunt:

tehnica de masaj ginecologic

</ P>
  • menstruație;
  • temperatura ridicată a corpului și bolile infecțioase;
  • procese inflamatorii acute în organele sexuale, infecții sexuale, neoplasme;
  • eroziune de col uterin;
  • sarcina, perioada postpartum și postoperator, alăptarea;
  • boli ale intestinului.

Eficacitatea procedurii depinde în mare măsură de experiența și priceperea medicului care efectuează masajul.