Laringita cronică

Promovează dezvoltarea fumatului de laringită, abuzul de alcool, pericolele profesionale, suprasolicitarea vocii.

Simptomele laringitei cronice

La o persoană cu laringită cronică se observă următoarele semne ale bolii:

  • răgușeală;
  • Transpirația în gât;
  • inflamația, roșeața laringelui;
  • tuse constanta.

Forme de laringită cronică

Există trei forme principale ale bolii:

  1. Laringita catarală cronică. Cu această formă, există o încălcare a legii localecirculație în laringe. Există roșeață, inflamație, umflarea laringelui. Există răgușeală, dificultate în pronunțare. Tusea periodică cu spută este caracteristică. Toate aceste semne cresc cu exacerbare.
  2. Laringita cronică hipertrofică (hiperplatică). Această formă se caracterizează prin creșterea epiteliuluilaringe. Există roșeață, umflături, prezența blocajelor de trafic în laringe, răgușeală sau pierderea vocii, tuse. Există două tipuri de laringită hipertrofică: limitate și difuză. Limited apare sub forma unor modificări separate ale mucoasei - apariția nodulilor, tuberculilor. În laringita difuză, o parte semnificativă a mucoasei laringiene suferă o schimbare. În același timp, funcția glandelor se schimbă și mucusul vâscos se acumulează pe corzile vocale.
  3. Laringita atrofică cronică caracterizat prin subțierea și atrofia mucoaseicochilie a laringelui. În acest caz, există o transpirație în gât, tuse uscată, răgușeală. Membrana mucoasă este acoperită cu mucus gros, care, uneori, se usucă și formează cruste. Tusea poate duce la descărcarea de sânge.

Tratamentul laringitei cronice

În primul rând, este necesar să se excludă factorii-iritanți - fum de țigară, praf, aer uscat, refuză produse fierbinți și ascuțite.

Vă recomandăm o tăcere absolută timp de o săptămână pentru a vă asigura o odihnă a laringelui. O băutură alcalină (apă minerală fără gaz) cu lapte este utilă.

Pentru tratamentul laringitei cronice, sunt prescrise medicamentele și fizioterapia. Aplicați medicamente antiinflamatorii, emolienți, antibiotice, medicamente hormonale.

În forma hiperplatică, părțile modificate ale mucoasei sunt îndepărtate chirurgical. În timp util efectuarea unei astfel de operații împiedică dezvoltarea cancerului laringian.

În formă atrofică, terapia prin inhalare este utilizată pe scară largă, iar expectoranții sunt prescrisi. De asemenea, un tratament eficient cu inductotermie UHF, darsonvalizare.

Indiferent de gradul de schimbare a vocii, toateCei care suferă de laringită cronică ar trebui să consulte un vorbitor terapeut. Chiar și în stadiile inițiale ale bolii fără a schimba vocea, pentru a preveni încălcarea tonului corzilor vocale, este nevoie de un terapeut de vorbire.

Terapistul de vorbire lucrează la corectarea respirației, dezvoltarea suportului respirator corect, care nu va deteriora aparatul vocal. De asemenea, există clase de exerciții de fizioterapie,

tratament cronic de laringită

masaj gât, exerciții vocale. Numai o muncă sistematică și persistentă pentru a restabili vocea conduce la un rezultat pozitiv.</ P>

Tratamentul laryngitis cronice de către remedii acasă

La domiciliu, tratamentul poate fi suplimentat cu oricare dintre eleîncepeți cu inhalări de uleiuri esențiale de mentă, eucalipt, cimbru, cu decoctări de ierburi - mușețel, sunătoare, salvie etc. Aceleași supă de ierburi sunt utile pentru a ghemui. Un efect bun este să dați o clătire cu suc proaspăt de cartofi.

Înăuntru poți să iei bujori care auexpectorant, antispasmodic, proprietăți anti-inflamatorii. Acestea sunt ierburi cum ar fi mama și mama vitregă, mullein mare, frunze de mesteacan alb, salvie, calendula etc.