pigmentare urticarie

urticarie pigmentara - o boală care se dezvoltă ca rezultat alacumularea de mastocite în diferite părți ale corpului, inclusiv pe piele. Manifestarea clinică se datorează formării elementelor active în timpul degranulării. Boala este considerată rară. Este însoțită de aspectul de pete maronii pe corp. Fluxuri în trei forme, care diferă în funcție de severitate.

Cauzele urticariei pigmentare

Cauzele apariției bolii nu au fost încă în totalitatestudiat. Există doar ipoteze. Majoritatea cercetătorilor consideră că ereditatea joacă un rol important în dezvoltarea urticarei pigmentare (mastocitoză) la adulți. Adesea boala apare la persoanele care sunt legate.

Alti oameni de stiinta insista ca boala este o continuare a patologiilor infectioase. Sau se dezvoltă ca rezultat al intrării în corpul de toxine.

În același timp, nu a fost posibil să se stabilească motivele exacte. Aceasta apare ca urmare a acumulării de mastocite în diferite țesuturi, ceea ce contribuie la creșterea permeabilității vasculare, la extinderea capilarelor și la creșterea puffiness, care, la rândul său, conduce la patologii vizibile ale pielii.

Tratamentul urticariei pigmentare

Cel mai adesea, este prescris tratamentul simptomatic. Cele mai utilizate medicamente, cum ar fi:

  • diazolin;
  • tavegil;
  • Suprastin.

Dacă este necesar, se utilizează suplimentar medicamente antiserotonină și glucocorticoidă.

Când se formează noduri,injecții cu hisglobulină. Ca urmare, persoana în anumite locuri rămâne pigmentare aproape imperceptibilă. Este de dorit să se evite deteriorarea mecanică și termică a epidermei.

Care doctor trateaza urticaria pigmentara?

Imediat după apariția primelor simptome, trebuie să contactați un dermatolog. Acesta este cel care va determina forma bolii, gradul de complicații și, dacă este necesar, va numi vizitele unor specialiști suplimentari.