gastroenterită virală

Gastroenterita gastro-intestinală este denumită și intestinal saugustul gastric, deoarece virușii afectează stomacul și intestinele. Expuse la această boală sunt toți oamenii în mod egal, indiferent de vârstă și sex. Cel mai adesea, infecția are loc prin hrană, apă și contact strâns cu bolnavii. Foarte rapid se răspândește în locuri cu concentrații mari de persoane: instituții preșcolare, case de îngrijire medicală, birouri etc.

Tipuri de gastrovirusuri

gastroenterita virala este cauzata de mai multe virusuri și toate bolile infecțioase pot avea sezonul lor de vârf.

Virusii cei mai frecvenți care provoacă gastroenterită:

  1. Rotavirus - cel mai rapid infecta cei mai tineri copii și infectează copiii și adulții din jur. Majoritatea infecțiilor au loc prin gură.
  2. Norovirus - calea de infectare a acestor virusuri este foarte diversă, poate fi preluată prin hrană, apă, diverse suprafețe și de la o persoană bolnavă. Bolile afectează persoanele de orice vârstă.
  3. Calicivirusurile - sunt transmise în principal de la persoane sau transportatori infectați. Unul dintre virusurile cele mai frecvente în gastroenterită, etc.

Simptomele gastroenteritei virale

Simptomele bolii apar deja a doua zi sau o zi după infecție. Acestea pot dura între 1 și 10 zile și au manifestări precum:

  • diaree sau scaune apoase;
  • temperatură ridicată a corpului însoțită de frisoane, febră;
  • dureri de cap și, de asemenea, în articulații și mușchi, o "durere" comună în organism;
  • durere și crampe în stomac;
  • piele lipicioasă, transpirație crescută;
  • pierderea poftei de mâncare și greutatea corporală.

Modalitățile de infectare pot fi diferite, de la mâini nespălate, până la apă și hrană contaminate. Persoanele cu imunitate slabă sunt cele mai sensibile la această boală.

Tratamentul gastroenteritei virale

Baza de tratament a gastroenteritei este abundentăbea sau infuza lichide printr-un cateter intravenos pentru a evita deshidratarea care pune în pericol viața. Pe bază de ambulatoriu, medicii recomandă consumul de soluții farmaceutice speciale de rehidratare, cum ar fi Regidron sau Pedialit pentru copii. Ele asigură pe deplin echilibrul apă-sare în

gastroenterită virală

corpul, saturându-l cu fluidele și electroliții necesari. </ P>

Cu gastroenterită virală, antibioticesunt inutile, ele sunt eficiente numai pentru infecțiile bacteriene. Aspirina este contraindicată în acest caz, în special la copii și adolescenți, temperatura ridicată va contribui la scăderea paracetamolului.

Este necesar să se ofere pacientului pace, să mănânceîn porții mici, aruncați sucurile. Practic, fără consecințe speciale, gastroenterita virală are loc în câteva zile. Dar, în orice caz, consultați un medic, pentru a nu confunda și a pierde o boală mai gravă.