anevrismul septului interatrial

Un examen medical la cardiolog este întotdeaunaînsoțită de unele anxietate, mai ales în cazul în care medicul îi spune pacientului că o ecografie este clar vizibil anevrism septal atrial (PAM). Pentru un astfel de titlu complex și amenințătoare se află o patologie foarte frecvente, care se dezvoltă din copilărie. Numeroase studii au arătat că această boală nu reprezintă o amenințare deosebită pentru viața și sănătatea umană.

Ce înseamnă "anevrismul septului interatrial" la adulți?

Starea descrisă este o curbură sau proeminență a unui perete subțire care separă atriul drept și cel stâng. Un anevrism al MPP este de 3 tipuri:

  • cu o deviere spre dreapta;
  • S formă;
  • curbat la stânga.

Ce este periculos un anevrism al septului interatrial?

După cum am menționat deja, o amenințare gravăaceastă patologie nu este. Majoritatea pacienților trăiesc în liniște cu ea, după ce au aflat accidental despre proeminența peretelui, în timpul unei ultrasunete planificate sau profilactice a inimii.

Unele surse indică un anevrismPAM presupune creșterea riscului de dezvoltare a endocarditei secundare infecțioase. De asemenea, oamenii de stiinta americani au identificat o relatie intre anomalia descrisa si formarea de trombi intr-un sept curbat. În mod potențial, ei sunt capabili să cedeze și să provoace o încălcare gravă a circulației într-un creier - un accident vascular cerebral. Cu toate acestea, aceste studii nu au o consolidare suficientă cu date statice, deci această afirmație este controversată.

Singura complicație dovedită a anevrismului MPP- ruperea septului. Dar chiar și în acest caz nu se întâmplă nimic teribil. La locul de deteriorare, țesutul va crește împreună, ducând la un defect. El nu are nici o influență asupra lucrării inimii, nici asupra bunăstării unei persoane.

Tratamentul anevrismului septului interatrial

Dacă patologia descrisă nu este însoțitănu există simptome și nu cauzează pacientului niciun inconvenient, terapia nu este necesară. Tratamentul este prescris atunci când există diferite boli concomitente ale sistemului cardiovascular sau

anevrismul septului interatrial la adulți

transferate anterior embolie, atacuri de cord, infarct miocardic. În astfel de cazuri, se recomandă administrarea de agenți antiplachetari, de obicei pe bază de Aspirină. Componentele rămase ale schemei de terapie sunt selectate individual de către cardiolog.</ P>

Contraindicații pentru anevrismul septului interatrial

Nu există restricții sau măsuri preventive pentru persoanele cu această anomalie.

Recomandări generale - să conducă un mod de viață sănătos și plin de viață, să se angajeze sistematic în sport, să mănânce bine.