stânga ramură bloc de ramură

Picioarele pachetului sunt legate de conducerea cardiacăsistem. Acestea sunt concepute pentru a transmite impulsul electric la ventriculele mușchiului principal. Pachetul constă din partea din spate, precum și din picioarele stângi și drepte, a căror blocare poate duce la consecințe neplăcute. Fiecare dintre ele este responsabilă pentru propria sa parte a ventriculului stâng. Între ramuri este o rețea de anastomoze.

Blocarea ramurii anterioare a ramificației stângi a mănunchiului

În această stare, agentul patogen acționează asuprapartea stângă și cea dreaptă a septului interventricular. Când procedura ECG trece, rezultatele arată un dinte adânc S, precum și un înalt R. În același timp, indicele total începe să devieze la stânga și în sus. Pot exista mai multe motive pentru apariția acestui fenomen:

  • infarct miocardic;
  • exacerbarea anginei pectorale;
  • miocardită;
  • Hipertensiunea arterială și alte malformații care afectează ventriculul stâng.

Cele mai frecvente manifestări sunt:

  • cicatricea cicatrizată a ventriculului stâng;
  • hipertrofia atriilor;
  • blocarea anastomozelor între două ramuri.

Blocarea ramurii posterioare a ramificației stângi a mănunchiului

În acest caz, impulsurile trec prin partea anterioarăRamifica și acționează pe zona laterală a ventriculului stâng. În același timp, indicatorul QRS de pe electrocardiogramă are tendința de a merge spre dreapta și înainte. În acest caz, R prezintă de asemenea un dinte înalt, iar S - un dinte profund. Cel mai adesea acest tip de blocade are loc după infarctul miocardic al ventriculului stâng sau ca urmare a apariției unor probleme cu artera pulmonară. Ca consecințe, se dezvoltă hipertrofia, insuficiența coronariană și există o sarcină excesivă la nivelul atriului stâng.

Blocarea completă a fundului stâng al măduvei și consecințele acesteia

În cazul dezvoltării acestei boli neplăcuteblochează trecerea agentului patogen, nu îl eliberează în partea stângă a septului. De asemenea, calea către ventriculul stâng devine indisponibilă, astfel încât prima etapă a procesului de alimentare cu sânge nu se produce. În acest caz, pulsul de pe piciorul drept merge în modul obișnuit - excitarea septului interventricular corespunzător se efectuează în timp util, după

blocarea ramurii anterioare a piciorului stâng al fasciei

care trece la următoarea. Se pare că, cu blocarea completă, direcția este ruptă, iar impulsul începe să se miște de la dreapta la stânga. Patologia poate fi recunoscută numai de câțiva indicatori ai ECG. Astfel, QRS va depăși 0,12 sec, iar dinții ST și T - sunt compensați.</ P>

Incompletă blocare bloc ramură stânga

Această afecțiune este rezultatul unui defectconductivitatea unuia dintre picioare. Se caracterizează printr-o transmitere mai lentă a agentului patogen de la atriu la ventricule. Ca rezultat, procesul durează mai mult timp.