erupție a valvei aortice

Valva aortică insuficientăcaracterizată prin încălcarea muncii sale. Sarcina principală a supapei este de a scoate sângele din ventriculul stâng în aorta. Acolo este îmbogățit cu oxigen, și apoi se extinde la toate organele. Intre batai de inima valva aortica este închis, prevenind astfel spate de sânge. Și pentru că se poate înțelege că eșecul porțiunii de supapă a sângelui încă mai are capacitatea de a merge înapoi în ventriculul stâng, motiv pentru care alte organe lipsa de sânge și provoacă inima să lucreze mai greu, ceea ce atrage după sine consecințe negative în formă de creștere a dimensiunii inimii.

Simptomele eșecului supapei

Insuficiența supapei aortice la primaetapele nu au simptome. Boala se manifestă destul de târziu, când inima a crescut deja din cauza supraîncărcării, iar zidurile sale au devenit mai subțiri. În acest moment, organul este puternic slăbit, iar ventriculul stâng nu funcționează corect, provocând stază în atrium și plămâni. Apoi, încep să apară primele semne ale bolii:

  • slăbiciune;
  • neobosită oboseală;
  • aritmie;
  • dispnee chiar și într-o poziție calmă;
  • amețeli;
  • pierderea conștienței.

Există mai multe simptome evidente care apar brusc - greutate și umflare în hipocondrul drept și palpitațiile inimii, pe care pacientul însuși îl poate observa.

Clasificarea defecțiunii ventilului

Boala are mai multe etape de dezvoltare, care diferă în ceea ce privește imaginea clinică și simptomele. Deci:

  1. Insuficiența valvei aortice de 1 gradcaracterizată printr-o absență completă a plângerilor pacientului despre sănătate și identificarea semnelor în timpul examinării. În acest stadiu, boala poate fi identificată numai prin examinarea de rutină, deoarece pacientul însuși nu vede nici un motiv să consulte un medic.
  2. Valoarea erorii vanei aortice 2se caracterizează prin insuficiență cardiacă latentă. ECG evidențiază anomalii ale ventriculului stâng. Pacientul începe să observe schimbări negative în organism - cu încărcături mici, dispnee și oboseală apar.
  3. Dacă valva aortică a gradului 3 este deficitarăpacientul simte durerea, slăbiciunea generală și leșinarea bruscă. În același timp, ventriculul stâng are o hipertrofie. În stadiul următor, boala progresează rapid, iar procesele distrofice sunt deja observate în multe organe interne, deoarece lipsa de sânge începe să le afecteze negativ activitatea.

Tratamentul insuficienței valvei aortice

Tratamentul insuficienței valvei aortice

Indiferent de stadiul respectivexistă o boală, tratamentul său începe cu terapia cu medicamente. Pacientul ia medicamente care stabilizează inima și își normalizează ritmul. De asemenea, medicamentele restabilește tensiunea arterială și colesterolul.

Începând de-a treia etapă a bolii, de multe oriSe folosește o procedură chirurgicală, în timpul căreia se înlocuiește supapa aortică. Această metodă de tratament este cea mai eficientă. Acest lucru poate fi utilizat proceduri invazive, de exemplu valvotomiya la care a redus sau „reparație“ valva aortica. În timpul procedurii, un inel cu un balon gonflabil este injectat în inimă, ceea ce ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin. Dar această metodă este folosită extrem de rar.