tenosinovita articulației încheieturii mâinii

tenosinovita Este o boală care afecteazăplicuri de țesut conjunctiv, tendoane înconjurătoare. Se întâmplă adesea tendovaginită a mâinii sau mai degrabă articulația încheieturii mâinii. Luați în considerare modul în care se manifestă boala la o anumită localizare, de ce apare și ce tratament se efectuează cu acest diagnostic.

Cauze și simptome de tendovaginită încrețită

Principalul factor care conduce la dezvoltareTendovaginita - penetrarea bacteriilor pyogenice în cazul fibrozei care înconjoară tendonul ca rezultat al leziunilor sau proceselor purulente în țesuturile înconjurătoare. Mai rar, cauza patologiei este sarcina excesivă a tendonului (care poate fi legată de activitățile profesionale). Peria de tendovaginită poate fi, de asemenea, asociată cu hipotermia mâinilor.

Procesul inflamator, care are loc în membranetendonul conduce la apariția umflaturilor, durerilor ascuțite care cresc în timpul mișcării, creșterea temperaturii corpului. Dacă boala nu este tratată, aceasta poate intra în formă cronică și, de asemenea, poate duce la o restricție semnificativă a mișcărilor articulației.

Tratamentul tendovaginitei încheieturii mâinii (articulația încheieturii mâinii)

În diagnosticul de tendovaginită se recomandăRaze X pentru excluderea artritei, osteomielitei și a altor boli în care se observă modificări ale oaselor și articulațiilor. Înainte de numirea tratamentului, este necesară determinarea cauzei bolii (indiferent dacă este asociată sau nu cu infecția).

În primul rând, se recomandă să se ofererestul maxim și fixarea mâinii afectate. Pentru fixare, este adesea folosit impunerea unui bandaj sau a unor seturi lungi, pacientul fiind eliberat de la locul de muncă. Cu durere severă în articulația radiocarpală, tratamentul tendovaginitei implică numirea blocadelor Novocain.

În cazul tendovaginitei infecțioasemedicamentele antibacteriene sunt prescrise și, odată cu dezvoltarea unui proces purulente, poate fi necesară intervenția chirurgicală (deschidere, scurgere). Tendovaginita purulenta a articulatiei incheieturii mainii este periculoasa prin faptul ca, daca puroiul ajunge in tesuturile adiacente (articulatii, oase, sange) se poate dezvolta sepsis. În natura non-infecțioasă a bolii, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (mai des locale) sunt prescrise pentru a reduce procesul inflamator.

După ameliorarea fenomenelor acute sunt recomandate procedurile fizioterapeutice:

  • UHF-terapie;
  • aplicații parafinice;
  • ultrasunete, etc.

De asemenea, au fost prezentate gimnastică și masaj terapeutic. În viitor, mâna pacientului crește treptat sarcina pasivă, mișcarea. După dispariția simptomelor bolii, pacientul este evacuat, dar în același timp recomandă o muncă extrem de ușoară pentru o anumită perioadă.

Din medicina tradițională pentru tratamentTendovaginita acestei localizări este considerată eficientă sub formă de comprese cu bile de urs. Pentru a pregăti o compresă, ar trebui să încălzi bilele într-o baie de apă și să înmoi tifonul pliat în mai multe straturi.

Profilaxia tendonitei articulației încheieturii mâinii

tenosinovita mâinii

Pentru a preveni boala, ar trebui:

  1. Evitați stresul și oboseala excesivă în timpul lucrului fizic, precum și vătămarea pensulei.
  2. Dacă este încălcată integritatea pielii, chiar și cele minore, trebuie să se efectueze întotdeauna tratamentul antiseptic al zonelor rănite.
  3. De asemenea, pentru a evita dezvoltarea tendovaginitei, este necesar să se respecte regulile de igienă personală, să se monitorizeze curățenia mâinilor.

La primele semne ale bolii, trebuie să consultați întotdeauna un medic și apoi să urmați toate recomandările pentru a evita eventualele complicații.