papilomatoza laringelui

Această boală poate fi periculoasă dacă vorbimeste vorba de copil. Dezvoltarea de papilomi multipli se poate mișca în jos în trahee și poate provoca asfixie. La adulți, papilomatoza laringelui nu are consecințe care pun viața în pericol și este foarte rară în aproximativ 15% din cazuri. De obicei, boala are un caracter recurent, dar există cazuri când papilomatoza laringiană a apărut la pacienții adulți pentru prima dată la vârsta de 40 de ani.

Simptomele papiloplasmozei laringelui

La adulții cu papilomatoză laringiană, simptomele sunt după cum urmează:

  • răgușeală;
  • disconfort în vorbire;
  • uneori - dificultăți de respirație.

În cazurile severe, este posibilă aponia completă. Prin urmare, dacă brusc "ați pierdut vocea" - este logic să vedeți un doctor. Papilomatoza laringelui este o formațiune multiplă benignă, care se bazează pe epiteliul plat sau tranzitoriu al laringelui. Ele pot arăta ca o papilă sau o scoică. Boala are o etiologie virală, dar este imposibil să o obțină de la o altă persoană, acest virus este stabilit la nivel genetic, se dezvoltă sub acțiunea hormonilor androginici și apare în principal la bărbați.

Tratamentul papilomatoziei laringelui

Singura modalitate de a vindeca papilomatoza laringiană- Intervenția chirurgicală. Medicatia poate afecta numai recuperarea de la interventie chirurgicala si probabilitatea unei recidive. Pentru a face acest lucru, utilizați un complex de medicamente antibiotice. Scopurile principale ale tratamentului sunt următoarele:

  1. Împiedicați răspândirea în continuare a papilomilor.
  2. Eliminați stenoza tractului respirator.
  3. Restaurați funcția de voce.
  4. Reduceți probabilitatea de recidivă.

Papilomatoza respiratorie a laringelui

papilomatoza respiratorie a laringelui, spre deosebire de laringialnogo nu afectează vocea, dar se poate face dificilă respirația. Persoanele care suferă de această boală este extrem de nedorit

papilomatoza simptomelor laringelui

să fie în camere cu grupuri maripraf, în producția dăunătoare. În timpul iernii și în timpul înfloririi plantelor care provoacă reacții alergice, este mai bine să luați antihistaminice și să întăriți imunitatea.</ P>

Papilomatoza laringiană recurentă

După cum am mai spus, la adulți,totul este recurent. De obicei, boala nu este periculos, dar în cazuri rare, se poate întâmpla degenerarea unei tumori benigne intr-un maligne, astfel încât oamenii cu un diagnostic de papilomatoza laringian recurent, se recomandă să se supună examenelor medicale nu mai rar decât o dată la trei luni.