Inima pulmonară

Conceptul de inimă pulmonară este înțeles un complexsimptome, care apare în patologia din dreapta a inimii. Ventriculul și atriumul sunt lărgite și extinse datorită presiunii crescute în cercul mic al circulației, provocată de afecțiunile plămânilor și bronhiilor.

Formele inimii pulmonare

În funcție de cât de repede se manifestă manifestările clinice ale acestei patologii, este obișnuit să-l clasificăm în:

  • acută - se dezvoltă foarte brusc, la doar câteva ore;
  • subacute - creșterea simptomelor unei creșteri a ventriculului drept și a atriumului are loc în câteva săptămâni;
  • cronice - se produce pe fondul unor boli majore ale sistemului respirator și se face simțită în câteva luni sau ani.

Boala cardiacă pulmonară cronică

La rândul său, forma cronică de etiologie este clasificată după cum urmează:

  1. Forma bronhopulmonară. Apare pe fondul leziunilor primare ale sistemului respirator (emfizem, astm bronșic, bronșită obstructivă, pneumoconioză, tuberculoză etc.).
  2. Forma vasculară. Cauzată de o leziune primară a vaselor pulmonare (tumora mediastinală, embolie pulmonară, ateroscleroza, embolie pulmonară, etc.).
  3. Forma toracodiafragmatică. Leziunile primare cauzate de diafragma sau piept care dă ventilație pulmonară (cifoscolioza, poliomielita, obezitate, fibroza, etc.).

Recent, medicii au remarcat aceste cazuriPatologia partea dreapta a inimii din cauza embolie pulmonara (PE) au devenit mai frecvente, iar la risc grup include pacienți cu boală arterială coronariană, boala valve cardiace din cauza febrei reumatice și hipertensiune arterială.

Inima pulmonară acută

Creșterea instantanee a simptomelor duce la:

  • atac sever de astm;
  • valve pneumotorax;
  • masiv PE;
  • pneumonie acută.

De multe ori, cord pulmonar se dezvolta sub forma subacută, ceea ce este tipic pentru blocajele repetate în ramurile mai mici ale arterei pulmonare din cauza miastenia gravis, botulismul, limfangiita, paraziți și altele.

Simptomele inimii pulmonare se dezvoltă bruscun pacient care nu sa mai plâns niciodată înainte. În piept, există durere, există o piele cianotică, dificultăți de respirație și entuziasm intens. În decurs de câteva minute sau o jumătate de oră, apare o edemă pulmonară și o stare de șoc. Când palparea pacientului, pacientul suferă de durere, venele cervicale se umflă. Dacă un pacient nu ajută imediat, un infarct pulmonar este probabil. Pacientul începe să tuse cu separarea sputei și a sângelui, ritmul cardiac este mărit, sunetele umede ale respirației sunt auzite peste plămânul afectat.

Simptomele inimii pulmonare subacute sunt caracterizate de leșin, hemoptizie, scurtarea respirației, palpitații frecvente.

Boala cardiacă pulmonară cronică

Patologia acestei forme se dezvoltă în două etape: compensarea și decompensarea.

În primul caz, pacientul este plictisit de simptomele bolii subiacente și, treptat, crește partea dreaptă a inimii, care este însoțită de o pulsație în partea superioară a abdomenului, scurtarea respirației.

În stadiul de decompensare, inima pulmonară se caracterizează prin durere în piept, cianoză (cianoză), umflarea venelor cervicale nu numai pe calea expirației, ci și pe inspirație, mărirea ficatului, edemul periferic.

inima pulmonară cronică

Tensiunea arterială rămâne normală sau scăzută, nu sunt observate aritmii.</ P>

Tratamentul bolilor cardiace pulmonare

În forma acută a patologiei pacientului, este necesar să se resuscită și să se efectueze masaj al inimii, ventilație mecanică sau intubație. Mai târziu, eliminați chirurgical trombusul, care a înfundat artera.

În tratamentul inimii pulmonare cronicesă se concentreze asupra terapiei bolii de bază și, de asemenea, să combată simptomele folosind bronhodilatatoare, analeptice respiratorii, glucocorticoizi (în caz de decompensare). Cu insuficiență cardiacă prescrieți diuretice și glicozide.