Simptome pielonefrite acute

Există semne de pielonefrită acutăaproape imediat după declanșarea inflamației. În funcție de originea bolii, ele pot diferi semnificativ, dar totuși există simptome care caracterizează orice tip de pielonefrită acută.

Simptomele pielonefritei acute la femei

Există două tipuri principale de origine ale bolii- pielonefrită acută ascendentă și hematogenă. În primul caz, focarele originale ale inflamației sunt localizate pe organele sistemului genito-urinar sau intestinului, intră în pelvisul renal prin uretra. În cea de-a doua - pot fi dispuse în afara tractului urinar, oriunde în corp și cad în rinichi cu sânge. Semnele comune ale pielonefritei acute la femei pentru ambele tipuri sunt:

  • creșterea temperaturii la 38-39 grade;
  • frisoane și febră;
  • simptome de intoxicație generală;
  • transpirație crescută;
  • dureri de spate, în una sau ambele părți ale spatelui.

În cazul unei infecții ascendente, pacientul poatepentru a simți acest lucru atunci când urinează, în cazuri rare se observă disurie în prima zi a bolii. De asemenea, temperatura corpului poate scădea dramatic pentru o perioadă scurtă de timp, iar apoi, din nou, se ridică la un semn amenințător.

Cum să diagnosticați o afecțiune?

Pentru a nu fi confundat cu un diagnostic, ar trebuiefectuați o serie de teste de laborator de sânge și urină. În plus, medicul poate aplica metoda de atingere pentru a determina simptomul lui Pasternatsky. La ultrasunete, semnele de pielonefrită acută sunt de asemenea vizibile clar, această metodă, împreună cu tomografia și radiografia, pot dezvălui în plus deformarea rinichiului și a bazinului renal.

În cazuri rare, boala poate fi confundată cuunele boli infecțioase sau patologia organelor abdominale de natură chirurgicală. Ar trebui să se țină seama de faptul că în acest caz pacientul nu poate avea anumite simptome de pielonefrită, în timp ce în același timp există devieri în activitatea altor organe interne.