eozinofile sanguine crescute

eozinofile - un tip de celule albe sanguine (celule de tip de sânge)care se găsesc în sânge și țesuturi ale persoanelor sănătoase, în cantități mici. Funcția acestor celule nu este pe deplin înțeles încă. Se știe doar că acestea sunt implicate în reacțiile inflamatorii și alergice, purificarea organismului de substanțe și bacterii străine.

Pentru eozinofile caracterizate prin fluctuație concentrareîn sânge pe tot parcursul zilei, cu cele mai mari rate se găsesc pe timp de noapte, în timp ce cele mai mici - în timpul zilei. Numărul lor depinde de vârsta persoanei. Conținutul normal al acestor celule din sângele periferic al unui adult este de 1-5% din totalul de leucocite eozinofile Cuantificarea se realizează prin analiză totală de sânge.

Ce patologie poate indica un număr crescut de eozinofile în sânge, precum și ce să facă în cazul în care eozinofile a crescut, ia în considerare în continuare.

Cauzele eozinofile crescute în sânge

Dacă decodarea analizei sângelui arată căeozinofilele sunt crescute, de regulă, este o reacție la primirea unei proteine ​​străine activă în sânge. Crescută a eozinofilelor (eozinofilia) pot să apară în astfel de boli și stări patologice:

 1. Bolile însoțite de procese alergice în organism (polinoza, astm bronșic, urticarie, edem angioneurotic, boala serului și colab boala de droguri.).
 2. Boli parazitare (ascaridozei, giardiaza, toxocarioza, trichineloză, opistorhoz, echinococoza, malaria, etc.).
 3. boala de țesut conjunctiv și vasculita sistemica (artrita reumatoida, nodosa periarterita, sclerodermie, lupus eritematos sistemic, etc.).
 4. boli dermatologice (dermatita, eczema, lichen cutanat, pemfigus, etc.).
 5. Unele boli infecțioase (tuberculoza, scarlatina, sifilis).
 6. Boli ale sângelui, însoțite de proliferarea unuia sau mai multor germeni hematopoieza (leucemie mieloidă cronică, erythremia, chlamydia).
 7. Nivelurile crescute de eozinofile în sânge poate fi observat în tratamentul sulfonamide, antibiotice, hormonul adrenocorticotrop.
 8. pe termen lung (mai mult de șase luni) eozinofilie de mareetiologie necunoscută numită sindrom hipereozinofilic. Nivelul de eozinofile în sânge, în același timp - mai mult de 15%. Această patologie este foarte periculos, provoacă leziuni ale organelor interne - inima, rinichi, măduva osoasă, plămân, și altele.

Dacă monocite și eozinofile sunt crescute în sânge ea,Aceasta poate indica un proces infecțios în corpul unei boli de sânge sau o etapă inițială a cancerului. Uneori, creșterea numărului de monocite detectate în timpul convalescenței după diferite maladii.

a crescut de eozinofile în sânge - Tratamentul

Clarificarea cauzelor eozinofilia, în plus față de examinare și anamneza, pot fi necesare studii specifice, de exemplu:

 • radiografie;
 • urină și fecale;
 • teste renale și ale funcției hepatice;
 • a crescut eozinofile în cauzele de sânge

 • ALLERGODIAGNOSTICS;
 • teste serologice pentru prezența infecțiilor parazitare și boli ale țesutului conjunctiv;
 • puncție sternală și colab.

Pentru a începe tratamentul eozinofilie, constatându-adevăratul motiv pentru creșterea numărului de eozinofile. Tratamentul cu succes a procesului de bază al bolii și provocând elimina factorii alergenici duc la o normalizare a acestor celule în sânge. Atunci când sindromul hipereozinofilic din cauza riscului de boli cardiace si a altor organe vitale sunt numite medicamente speciale, care suprima formarea de eozinofile.