Afecțiunea glandelor tiroidiene

Glandă tiroidă Este un organ mic situat pe gât,partea frontală și laturile traheei. În starea normală, practic nu este palpabilă. Printre bolile diferitelor organe ale secreției interne se numără cel mai frecvent bolile glandei tiroide. Deseori, astfel de boli nu se manifestă sau sunt mascate de semnele altor boli.

Singurul simptom care este lipsit de ambiguitateIndică o problemă cu glanda tiroidă, este un buric (o creștere a dimensiunii sale). Metoda cea mai comună și mai exactă de diagnosticare a bolilor tiroidiene este puncția.

Indicații pentru puncția glandei tiroide

  1. Formațiile formate în glanda tiroidă, la un centimetru sau mai mult, detectabile prin palpare.
  2. Formațiile nodale în glanda tiroidă măsurând un centimetru sau mai mult, găsite în timpul ultrasunetelor.
  3. Formările formale ale glandei tiroide cu dimensiuni mai mici de un centimetru, detectate prin palpare sau ultrasunete, în prezența semnelor caracteristice cancerului tiroidian.
  4. Toate tumorile din glanda tiroidă în prezența simptomelor și a datelor din testele de laborator, cu o probabilitate mare de a indica cancerul tiroidian.
  5. Chistul glandei tiroide.

Cum se prăbușește glanda tiroidă?

Puncția este puncția peretelui vasului sauDe un organ în scopul de a lua materiale pentru cercetare. Efectuați procedura cu o seringă specială cu un ac subțire, ca de obicei, perforarea glandei tiroide este luată fără anestezie. În cazul în care utilizarea unei seringi subțiri a acului este imposibilă din anumite motive, puncția se efectuează sub anestezie locală. Înainte de test, pacientul trece întotdeauna testele de sânge, deoarece fără prezența datelor pe fondul hormonal pentru a determina imaginea bolii și necesitatea procedurii este imposibilă. Puncția glandei tiroide nu durează mai mult de o jumătate de oră (de obicei mai puțin) și se poate face oricând. Nu este necesară pregătirea prealabilă pentru efectuarea acestei proceduri la pacient.

Debutul glandei tiroide este efectuat, de obicei, sub supravegherea ultrasunetelor - pentru un loc de puncție inconfundabil.

Ultrasunete ajută detecta locația exactă a site-ului, studiul de care este nevoie de celule. În cazul în care nodurile din glandei tiroide câteva, apoi a avut loc puncție cea mai mare dintre ele.

Puncția chistului tiroidian

Chistul tiroidian este benignformarea constând dintr-o capsulă care conține un lichid. Cu un chist, puncția glandei tiroide nu se face ca un diagnostic, ci mai degrabă ca o metodă terapeutică, pentru ao elimina. Dar, după îndepărtarea chistului, se efectuează o examinare histologică pentru a exclude posibilitatea formării maligne.

Consecințele unei perforări a unei glande tiroide

De regulă, procedura este sigură și practicănedureros. Dacă puncția este efectuată de către un expert competent sub supravegherea unei mașini cu ultrasunete, sunt posibile doar senzații ușoare de durere (ca și injectarea intramusculară) și hemoragii locale la locul puncției. Orice contraindicații directe pentru

Cum se prăbușește glanda tiroidă

nu există nicio procedură.</ P>

Pentru posibile complicații la efectuarea unei perforăriGlanda tiroidă include puncție traheală, sângerare profundă, leziuni nervoase laringiene, flebită a venelor, apariție. Este, de asemenea, posibilă introducerea infecției cu sterilitate insuficientă a suprafeței de operare și a seringii pentru puncție.

Dar probabilitatea oricăror complicații este minimă șiDepinde doar de profesionalismul medicului care efectuează procedura. Dacă puncția este efectuată corect, atunci ea nu poate provoca consecințe neplăcute de la sine.