encefalomielita diseminată

Corpul nostru este așaEste pur și simplu imposibil să faci fără eșecuri în munca sa. Fenomenul, atunci când imunitatea umană începe să atace proteinele propriului sistem nervos, se numește encefalomielită diseminată. Există o mulțime de motive pentru apariția ei.

Simptomele encefalomielitei diseminate

Până în prezent, cauzele difuze acuteencefalomielita nu este pe deplin stabilită. Se întâmplă că boala are o origine infecțioasă, dar cazurile de dezvoltare a encefalomielitei au fost înregistrate independent, fără agenți patogeni externi. Principalele tipuri de boli includ trei domenii:

 1. Encefalomielita natura virusului, ca o complicație a rujeolei, enterovirusuri, hepatită, herpes și alte boli.
 2. Encefalomielita de origine bacteriana, de obicei cauzata de infectia cu microbul Borellia burgdorferi.
 3. Encefalomielita de origine spontană, când organismul nu a fost atacat de un agent extern infecțios.

Simptomele encefalomielitei sunt destul de clare, ele includ:

 • o creștere accentuată a temperaturii corpului;
 • pareza și paralizia membrelor;
 • tremurând în mâini;
 • imposibilitatea de a controla mișcările proprii;
 • pierderea funcției de vorbire;
 • insuficiență vizuală;
 • convulsii similare cu cele epileptice;
 • astenie și altele.

Encefalomielita diseminată acută este caracterizată prinprocesele necrotice în zonele mari ale măduvei spinării și materia cenușie a creierului, care este asociată cu o leziune severă a întregului SNC. Acesta este motivul pentru care efectele enfalomielitei difuze sunt adesea ireversibile.

Caracteristicile tratamentului encefalomielitei acute diseminate

Cel mai adesea prognosticul acestei boli este nefavorabil - chiar dacă este posibil să se oprească procesul de necroză neuronală, multe funcții

acută encefalomielită diseminată

sistemul nervos rămâne pierdut. Aceasta înseamnă că membrele amorțite nu vor mai avea o funcție motorică normală, iar pierderea vederii nu va fi mai bună. Tratamentul adecvat poate preveni astfel de complicații grave, dar pentru aceasta este necesar să se consulte un medic la timp. </ P>

În practica terapeutică există și cazurirecuperare completă. De obicei, tratamentul include medicamente antibiotice, medicamente antiinflamatoare și medicamente care afectează imunitatea. Ca agent preventiv, pot fi prescrise medicamente care stimulează sistemul nervos central.