Difenhidramina în fiole

Dimedrol este unul dintre primiiantihistaminice cu eficacitate bună și este disponibil în diferite forme de dozare. Medicamentul Dimedrol poate fi găsit în fiole pentru preparate injectabile și picături, sub formă de tablete, supozitoare, gel și creioane.

Efectul difenhidraminei și indicațiile de utilizare

În plus, Dimedrol are antihistaminicacțiune, este folosit ca antiemetic și sedativ, pentru anestezie locală și îndepărtarea spasmelor. Atunci când se prescrie medicamentul în timpul alăptării, este posibil să se asigure un sedativ copilului prin intermediul laptelui.

Utilizarea difenhidraminei în fiole permite să lucreze pe corp prin sistemul nervos central, reducând permeabilitatea capilarelor și eliminând manifestările spastice în mușchii netezi.

Difenhidramina este prescrisă pentru bolile alergice:

 • angioedem;
 • vasculita;
 • febra fanului;
 • urticarie;
 • dermatozelor etc.

De asemenea, acest medicament poate fi utilizat pentru a elimina reacțiile nedorite cauzate de administrarea altor medicamente, cu radioterapie, transfuzii de sânge, ulcer gastric.

O soluție de difenhidramină în fiole poate fi utilizată ca agent independent și împreună cu alte medicamente.

Cu astm bronsic, acest medicament este ineficient, dar cu o tuse puternică, difenhidraminele acționează direct asupra centrului tusei din creier, reducând excitabilitatea acestuia.

Doza de difenhidramină

Se selectează dozele de difenhidramină în fioleîn mod individual. Pentru un adult, acesta poate fi de la unul la cinci mililitri dintr-o soluție de difenhidramină 1% de unu până la trei ori în decurs de 24 de ore. Pentru copiii cu vârsta sub paisprezece ani acest raport este de 0,3-0,5 ml din soluție. Introducerea medicamentului are loc fie în mușchi, fie intravenos. Injecțiile subcutanate de difenhidramină nu sunt recomandate.

Trebuie să apară injectarea de difenhidraminăfoarte atent, în unele cazuri, sunt posibile reacții individuale, cum ar fi apariția tahicardiei, amețeli, senzația de uscăciune a membranelor mucoase, scăderea tensiunii arteriale. În plus, cu o creștere a dozei recomandate, pot exista anomalii ale anumitor sisteme ale corpului:

 • sistemul nervos (dezorientare, iritabilitate, excitabilitate crescută, confuzie);
 • sistem cardiovascular (sistol, frecvență cardiacă crescută);
 • tractul gastro-intestinal (greață, scaun, stres epigastric).

De asemenea, apariția de urticarie, erupții șișoc anafilactic. În mod special, atenția la utilizarea Diphenhydraminei pentru preparate injectabile trebuie tratată în cazul numirii sale la persoanele în vârstă (peste 60 de ani), copiii mici, șoferii auto și transportul public și persoanele pentru care concentrarea și atenția sporită sunt importante.

În timpul tratamentului cu difenhidramina în fiole nu este recomandat să luați alcool și să rămâneți la soare sau să faceți plajă pentru o lungă perioadă de timp.

În cazul unei supradoze de difenhidramină în fioleexistă o creștere a numărului de elevi, delir, o stare de depresie sau excitare excesivă, tulburări ale inimii. Cu o supradoză semnificativă, este posibil un rezultat letal. De aceea, în cazul depășirii dozei recomandate, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.

Termenul de valabilitate al Diphenhydramine în fiole nu depășește cinci ani, cu condiții de depozitare corespunzătoare (loc uscat întunecat).

analogi de droguri

Dimedrol în analogii de fiole

Ca multe medicamente, difenhidramina din fiole areanalogi cu aceleași caracteristici farmacologice și medicamente. Dar este important de remarcat faptul că substituenții au o listă mai mică de efecte secundare. Pentru Dimedrol, analogii sunt antihistaminice:

 • loratadină;
 • Claritin;
 • Aerius;
 • Zyrtec;
 • Tsetrin.