Sindromul Cushing

Pentru prima dată această tulburare hormonală a fost detaliatădescris în 1912 de către medicul american Harvi Kushingom, care a justificat hipercorticismului (sinteza crescută de cortizol și a altor hormoni suprarenali) încălcarea glandei pituitare. În onoarea lui, sindromul lui Cushing devine numele său. indica o boala de multe ori ca sindromul Cushing, referindu-se la Odesa neurolog Nikolaya Itsenko, care în 1924 legat de sindromul cu tumoare suprarenală. Ambii oameni de știință au dreptate, așa că astăzi se numește sindromul Cushing giperkostitsizm orice origine.


Cauzele sindromului Cushing

Creșterea producției de hormoni suprarenali mai desTotul este stimulat de o creștere a nivelului hormonului andrenocorticotropic al glandei hipofizare în legătură cu o tumoare în această parte a creierului. Cauza mai puțin frecventă este o tumoare similară în glanda suprarenală, ovar, testicule și chiar bronchi. Aceasta este o nouă tumoare numită corticotropină ectopică. În timpul creșterii tumorii produce o cantitate foarte mare de glucocorticoizi din sânge, care rezultă în glandele suprarenale pituitare începe să trimită un semnal cu privire la nevoia de creștere a producției de cortizol si dezechilibre hormonale in organism devine foarte puternic.

Se întâmplă și așa, încât motivul îmbolnăvirii devine recepția preparatelor hormonale, acest așa-numit sindrom medicamentos al lui Itenko-Cushing.

Semnele principale ale sindromului Cushing

Cortizolul în exces afectează echilibrul protein-carbohidrat-grăsime, rezultând creșterea zahărului din sânge. Toate procesele metabolice din organism sunt încălcate. Semnele sindromului Cushing sunt:

 • Obezitatea în regiunea trunchiului, menținând în același timp membrele relativ subțiri;
 • Cresterea cresterii parului pe fata si pe corp;
 • Scăderea libidoului;
 • Tulburări alimentare;
 • diabet;
 • apariția striațiilor și a cicatricilor pe piele;
 • deteriorarea memoriei și a aptitudinilor sociale;
 • depresie, insomnie, iritabilitate crescută;
 • amețeli, slăbiciune.

Deoarece sindromul Cushing este mai frecvent la femei decât la bărbați, ar trebui să fiți alertați de aspectul părului pe bărbie și pe buză, în halourile mameloanelor.

Tratamentul sindromului Cushing

În scopul de a înfrânge boala, trebuie să vă corectpentru a stabili cauza apariției acesteia. Există mai multe opțiuni posibile: terapia hormonală, radiațiile și chimioterapia, precum și intervenția chirurgicală. Alegerea în acest caz depinde numai de caracteristicile individuale ale corpului pacientului.

Indiferent de tipul de terapie utilizat, principalul săuscopul este de a normaliza nivelul de cortizol și alți hormoni. Un aspect minor este reglementarea metabolismului și tensiunii arteriale. În cazul dezvoltării insuficienței cardiace, această încălcare este, de asemenea, acordată o atenție deosebită.

Tratamentul sindromului Cushing cu remedii folclorice

Oficial nu există nici o dovadă că cu sindromulCushing poate fi controlat cu fitoterapie, dar mulți vindecători oferă această opțiune. Cele mai populare în această zonă sunt astfel de plante:

 • câmp coardă;
 • muscata;
 • ghiocei.

Infuzarea spirtoasă și de apă, precum și un decoct din aceste plante cu o utilizare precisă normalizează fondul hormonal. Dar nu merită

tratamentul sindromului cushing

uită că studiile oficiale nu au fost efectuate și, prin urmare, rezultatul poate fi complet imprevizibil.</ P>

Pentru a ușura starea de sindrom Cushing, astfel de măsuri vor ajuta:

 1. Bună și lungă odihnă.
 2. Nutriția corectă.
 3. Mergând în aerul proaspăt.
 4. Nivelul moderat (ridicat) al activității fizice.
 5. Abandonarea obiceiurilor proaste.
 6. Respectarea regimului alimentar.