Hormoni hipofizari

Glanda pituitară este un important centru de reglementare,Care combină factorii endocrini și cei nervoși ai corpului uman. Hormonii glandei hipofizare dezvoltă în mod constant produse proteice care sunt responsabile pentru numeroase procese care apar în cadrul unei persoane.

Ce hormoni sunt produse de glanda hipofiză?

Distinge între lobul frontal și posterior al hipofizei, poate aloca, de asemenea, o porțiune intermediară, dar este practic absentă. Aceste piese sunt proiectate pentru a îndeplini funcțiile lor.

Luați în considerare hormonii localizați în lobul anterior:

 1. TTG. Hormonul tirotropic este destinat reglementăriifuncției tiroidiene și reglează sinteza compușilor 3 și 4 legate de metabolism, digestiv si a sistemului nervos, precum inima. Cantități excesive ale acestor componente duce la tireotoxicoză.
 2. ACTH. Hormonul adrenocorticotropic afecteazăActivitatea cortexului suprarenale și, de asemenea, are un efect mic asupra hormonilor sexuali. În plus, substanța promovează oxidarea grăsimilor, activează sinteza de insulină și colesterol și crește pigmentarea. Dacă analiza pituitare excesul de hormoni AKGT a fost descoperit, poate cauza boala Cushing este insotita de hipertensiune arteriala, depozitele grase și deteriorarea sistemului imunitar. Cu o deficiență, apare o tulburare metabolică.
 3. STG. Se folosește somatotropina hormonului pituitarDiferite tipuri de schimb, datorită dezvoltării organismului. Consecința conținutului său excesiv la copii devine gigantism, iar excesul la adulți determină acromegalie (creșterea țesutului și îngroșarea oaselor). Dezavantajul este arestarea creșterii în corpul tânăr.
 4. Prolactina. Acest hormon joacă un rol major în reproducere. Hormonul exercită cea mai mare influență asupra corpului feminin. Datorită lui, glanda mamară crește și mamele încep să elibereze lapte. Nivelurile excesive de prolactină pot provoca probleme cu concepția și agravarea potenței.
 5. FSH și LH. Foliculul stimulator și hormonul de luteinizare acționează asupra glandelor sexuale, producând principalele componente ale sistemului reproducător al progesteronului și estrogenului.

Hormonii responsabili pentru formarea cărora partea posterioară a glandei pituitare este responsabilă includ următoarele:

 1. Oxitocina. Hormonul afectează corpul feminin, stimulând travaliul și participând la lactație. Mecanismul de influență asupra bărbaților nu este dezvăluit.
 2. Vasopresinei. Antidiuretic hormonul crește volumul de lichid în organism, stimulând absorbția de apă în canalele de rinichi. În plus, hormonul îngust arteriolele, care este foarte important pentru pierderea de sânge.

Preparate ale hormonilor hipofizari

Când se dezvăluie procese patologice, a căror apariție este asociată cu o funcționare defectuoasă a glandei pituitare și producerea de produse proteice de bază, se prescriu medicamente speciale.

Preparate ale hormonilor lobului anterior al hipofizei:

 1. Pentru a normaliza activitatea glandelor suprarenale, în special pentru producerea de glucocorticoizi, utilizați Sinaten Depot, Corticotropin, Corticotropin-Zinc.
 2. Pentru a stimula dezvoltarea tiroxinei și pentru a îmbunătăți activitatea tiroidei, este prescris Tyrothropine.
 3. Pentru a normaliza creșterea scheletului și pentru a activa dezvoltarea întregului corp, luați Somatotropină, Dimensiune, Humatrop.

  preparate ale hormonilor hipofizari

 4. Deficitul de hormon de stimulare a foliculului este compensat prin utilizarea de falitropină alfa și beta. Cu o deficiență simultană și hormonul LH ia Pergonal.
 5. Nu s-au dezvoltat medicamente care să compenseze lipsa de prolactină. Cu toate acestea, bromocriptina este folosită pentru al bloca.

Preparatele de hormoni ai lobului posterior al hipofizei:

 1. Pentru a îmbunătăți contracția mușchilor uterini și formarea de lapte, astfel de medicamente pot fi prescrise Synthofinon și Oxytocin Dezaminokistocin.
 2. Pentru tratamentul diabetului, se administrează lisinozopresina, Pitioutrinul consta simultan în oxitocină și vasopresină, care contribuie la contracția uterină.