tipuri de diabet zaharat

Acest fapt este puțin cunoscut, dar pentru o lungă perioadă de timp diferittipurile de diabet zaharat au fost atribuite diferitelor boli. Ei au împărtășit un lucru în comun: o creștere a nivelului zahărului în sânge. Până în prezent, există noi detalii care explică apariția acestei afecțiuni.

Diabetul zaharat de primul tip

Diabet zaharat de tip 1 sau insulino-dependenteste destul de rară și reprezintă 5 - 6% din numărul total de persoane cu diabet zaharat. Boala poate fi menționată moștenită, unii cercetători explică mutație specifică a genei responsabile pentru producerea de insulină de către pancreas. Există sugestii conform cărora diabetul are o origine virală, dar nici un medic nu poate denumi motivul exact. duce direct la dezvoltarea de pierdere a bolii pancreasului capacitatea de a produce insulina, responsabil pentru reglarea proceselor metabolice din organism. Mai întâi, afectează nivelul de glucoză din sânge, dar boala afectează absolut toate sistemele. Sarcină echilibrată între apă și sare, fondul general hormonal, asimilarea alimentelor și nutrienților.

De obicei, diabetul de tip 1 se manifestă în copilărie și adolescență, astfel că al doilea nume pentru boală este "diabetul juvenil". Pacientul are nevoie de injecții cu insulină.

Diabetul de tip 2

Diabetul zaharat tip 2 este cauzat de faptul căinsulina, produsă în mod corespunzător de către pancreas, încetează să mai fie absorbită de organism, adică începe să reglementeze nivelul zahărului din sânge și alți parametri ai compoziției sale mai rău. Boala are, de asemenea, o natură ereditară, dar poate fi cauzată și de factori secundari. În grupul de risc există astfel de categorii de populație:

  • reprezentanți ai rasei mongoloide și căsătoriilor mixte;
  • reprezentanți ai cursei Negroid și a căsătoriilor mixte;
  • rudele de sânge ale pacienților diabetici;
  • bărbați;
  • persoane peste 45 de ani;
  • persoanele care sunt obezi;
  • adepții fast-food-ului și proprietarii de obiceiuri proaste.

Deoarece insulina este produsă de organism,

diabet zaharat de tip 1

nu este nevoie să se introducă în mod artificial. Tratamentul acestui tip de diabet implică utilizarea medicamentelor responsabile pentru absorbția insulinei de către organism și reglarea nivelurilor de glucoză.</ P> diabetul gestational

Câte tipuri de diabet știți? De fapt, boala are mai mult de 20 de manifestări diferite și fiecare dintre ele poate fi desemnată ca o boală separată. Dar cele mai frecvente forme sunt diabetul de tip 1 și de tip 2, precum și diabetul gestational, numit uneori diabet de tip 3. Este vorba despre creșterea zahărului din sânge la femeile gravide. După naștere, situația este normalizată.