hormonul de stimulare a tiroidei

Dacă te-ai dus să faci teste pentru hormoni, atunci,există motive întemeiate pentru asta. Și dacă aceasta nu este o planificare a sarcinii, starea dumneavoastră de sănătate lasă mult de dorit. Rezultatul a arătat că hormonul de stimulare a tiroidei este crescut? Aici este, motivul pentru oboseala rapidă, nervozitatea, lipsa de atenție și durerile de dimineață de greață! Dar nu vă speriați dacă hormonul de stimulare a tiroidei este crescut, consecințele pot fi eliminate rapid. Principalul lucru este să obții ajutor de la un specialist la timp. Cu toate acestea, puteți face ceva singur.


Stimularea hormonului tiroidian - cauze și tratament

Dacă hormonul de stimulare a tiroidei este crescut, cauzele potfi foarte diferit. Deoarece acest hormon este produs de glanda pituitară și este responsabil pentru activitatea glandei tiroide, orice defecțiune a sistemului endocrin poate duce la o fluctuație a nivelului său. Datorită hormonului de stimulare a tiroidei, glanda tiroidă generează hormoni T3 și T4 - tiroxina și triiodotironina, care sunt responsabile pentru creșterea țesutului, dezvoltarea mentală și reacțiile mentale ale unei persoane.

La rândul său, excesul în organism a acestor hormoniconduce la faptul că glanda pituitară încetează să producă un hormon de stimulare a tiroidei, iar dezavantajul este că este produs de organism cu o intensitate crescută. Prin urmare, după ce ați primit analiza care mărturisește creșterea hormonului de stimulare a tiroidei, nu vă panicați - nu este o valoare constantă, se schimbă pe tot parcursul zilei! Chiar dacă aveți o cină dense, în dimineața următoare testele vor arăta un conținut ridicat în sângele acestui hormon. Prin urmare, este necesar să re-efectuați procedura în câteva zile. Este de dorit - în același timp al zilei.

Dacă situația nu sa schimbat - este necesar să trecitratament. Din fericire, medicina modernă oferă mai multe opțiuni pentru dezvoltarea evenimentelor. Dar să excludem mai întâi cele mai neplăcute boli care pot determina o creștere a nivelului acestui hormon.

Un nivel crescut de hormon de stimulare a tiroidei poate fi cauzat de următorii factori:

 • încălcarea funcției suprarenale;
 • tirotropinoma;
 • boli grave fizice și psihice;
 • tumori benigne și maligne;
 • sindromul de secreție nereglementată a hormonului stimulator al tiroidei și rezistența la hormoni tiroidieni;
 • Thyoteroid Hashimova;
 • zaharat.

Această listă ar putea fi mult mai scurtă, dar este necesarăfi pregătit pentru cel mai rău. Și dacă bolile enumerate nu au nimic de a face cu tine, gândiți-vă ce altceva ar putea fi motivul pentru creșterea nivelului de hormon de stimulare a tiroidei. Poate fi:

 • hemodializă;
 • îndepărtarea vezicii biliare;
 • sarcinii;
 • banal stres.

Ce este hormonul de stimulare a tiroidei la femei?

Sarcina este foarte des cauzamăriți nivelul acestui hormon, astfel stabilit de natură. Dar se întâmplă că un rezultat similar al analizei sugerează contrariul - o femeie suferă de infertilitate. Pentru a rectifica situația, în primul rând este necesar să se normalizeze hormonii T3 și T4, un bun endocrinolog va numi un medicament adecvat. Dacă acest lucru nu vă ajută, va trebui să efectuați diagnostice mai detaliate și să examinați tratamentul.

hormonul tirotropic crescut

Simptomele și tratamentul afecțiunii

Când hormonul de stimulare a tiroidei este crescut, simptomeleexistă foarte diferite - de la încălcări ale somnului și digestiei, la creșterea iritabilității și a tremurului în membre. Dar cel mai adesea nu există manifestări externe. Ce înseamnă creșterea hormonului de stimulare a tiroidei pentru fiecare persoană? Depinde de starea generală a corpului său. În cazul în care hormonul teriotropic este crescut, tratamentul poate fi foarte diferit, deoarece este un semn al anumitor perturbări ale sistemului endocrin și, în primul rând, este necesar să se afle care dintre ele. Numai după aceea medicul va prescrie medicamentele corespunzătoare.