Sex la 9 luni de sarcină

Opinii privind beneficiile sexului în a 9-a lună de sarcinăsunt ambigue. Pe de o parte, sexul consolidează relațiile de familie în timpul sarcinii. Pentru o femeie însărcinată, sexul este o componentă importantă din punct de vedere psihologic, confirmând atractivitatea acestuia față de partener.

Dacă medicul care conduce sarcina nu interzicesex, atunci nu există nici un motiv să-l refuzi. Trebuie reținut faptul că sexul în ultima lună de sarcină poate provoca debutul forței de muncă și a travaliului, deoarece sperma conține substanțe hormonale active care stimulează contracția uterină. De asemenea, cu sperma, riscul de infecție primară a copilului este crescut. Utilizarea contracepției barieră și responsabilitatea personală a partenerului în această perioadă sunt componente ale sexului sigur.

Sexul la săptămâna 38 de sarcină poate aduce noi senzații partenerilor. În corpul unei femei gravide are loc o ajustare hormonală, care vă poate afecta senzațiile.

Copilul viitor răspunde la orgasmul maternmișcări dezordonate și ritm cardiac crescut. Pentru un copil, aceasta este antrenament înainte de naștere. Prin urmare, sexul la 39 săptămâni de sarcină nu este periculos pentru copil.

Sexul la 40 săptămâni de sarcină este util pentru pregătirea pentru naștere. Sperma înmoaie cervixul, ceea ce reduce riscul ruperii în timpul travaliului.

Cum să faci sex cu o femeie însărcinată?

Sex la săptămâna a 40-a de sarcină

Schimbările în corpul feminin aduc modificări înviața sexuală. Partenerii trebuie să aleagă alte poziții, confortabile pentru ambele. Trebuie avut grijă să simțiți femeia însărcinată. Dacă există disconfort în abdomenul inferior, durerea trebuie să înceteze imediat contactul sexual.

Din sex ar trebui să se abțină în astfel de cazuri:

  • Placenta previa;
  • insuficiența colului uterin;
  • amenințarea cu avortul spontan, nașterea prematură;
  • durere în timpul actului sexual.