displazie cervicală și sarcină

Displazia cervicală este patologicămodificări ale structurii celulelor epiteliului cervical. În formă severă, această boală este considerată o afecțiune precanceroasă. Insidiositatea lui constă în faptul că nu se manifestă clinic. Poate fi detectată numai cu examen ginecologic.

Cauzele displaziei

Până la sfârșit, cauzele și mecanismul declanșării bolii nu au fost studiate, dar există factori care îi pot influența dezvoltarea. Printre acestea - infecții sexuale, tulburări hormonale, naștere precoce și avorturi.

În acest caz, se disting mai multe etape ale bolii:ușoară, moderată și grea. Diagnosticul se bazează pe rezultatele colposcopiei. Dacă sunteți suspectat de displazie, se recomandă examinarea citologică.

Sarcina după displazia cervicală

Întrebat dacă displazia cervicală este periculoasă, răspunsul estedepinde de gradul de neglijare a procesului. Uneori trebuie să recurgeți la îndepărtarea unei părți a colului uterin. Dar chiar și într-un caz atât de grav, o femeie poate rămâne gravidă și în mod normal poate purta un copil. Bineînțeles, este mai bine să nu aduceți acest lucru, să vizitați periodic ginecologul și să îl tratați în timp util în cazul displaziei colului de gradul I.

În timpul sarcinii, displazia nu este de obicei tratată,dar de multe ori agravează starea în timpul sarcinii. În acest sens, este recomandabil să se efectueze o anchetă în etapa de planificare a sarcinii, pentru a evita consecințele grave ale displazie de col uterin.

Tratamentul constă în aplicarea complexuluievenimente. Printre măsurile chirurgicale pot fi identificate electrocoagulare, terapie cu laser, crioterapie și rece cuțit con biopsie. Ultima metodă este efectuată într-o stare gravă.

Displazia cervicală și sarcina în principiu nu sunt concepte care se exclud reciproc, este mai bine să scăpăm mai întâi de boală și apoi să planificăm o sarcină.