pseudochistul creierului la nou-născuți

Sănătatea nou-născutului este principala preocuparepărinți. Diagnosticarea "pseudochistului creierului" devine adesea un șoc real pentru familie. În acest articol, vom vorbi despre pseudocite ale creierului la copii: cauzele posibile ale dezvoltării și tipurilor acestora și, de asemenea, vă spun ce să faceți dacă copilul dumneavoastră este diagnosticat cu un pseudochist.

Ce este un pseudochist?

Pseudochisturile se numesc neoplasme chisticeîn țesutul cerebral, care sunt situate în zone bine definite de ea: la granița capului nucleului caudat și talamus, în corpurile ventriculelor laterale ale emisferelor sau lângă unghiurile laterale ale părților corn față ale emisferelor cerebrale. Se poate auzi de multe ori că diferența dintre chisturi și pseudochisturi este prezența unui strat epitelial intern. De fapt, o astfel de diferențiere este arbitrară, deoarece mucoasa epitelică este cel mai adesea absentă în chisturi. În plus, metoda cea mai comună de diagnosticare a chisturilor și a pseudochistului creierului este diagnosticarea cu ultrasunete. Și această metodă permite rareori studierea amănunțită a cavității interne și a caracteristicilor pereților tumorilor. Este imposibil să distingem chisturile de pseudo-chisturi în formă sau mărime - ambele pot avea un aspect și un tip foarte diferit.

Astfel, pseudochisturile plexului vascularsau membranelor la nou-născut, precum și orice alte neoplasme fluide sau chisticale ale creierului situate în aceste zone sunt pseudochisturi.

Cauzele dezvoltării pseudo-kist

De regulă, pseudochisturile apar în timpul perioadeidezvoltarea prenatală. Cea mai frecventă cauză a dezvoltării lor este o încălcare a circulației sângelui în anumite părți ale creierului, hipoxie fetală sau hemoragie la nivelul creierului (pseudochistă subependimală) la un nou-născut.

Riscul de hipoxie fetală este crescut dacă mama are boli cronice sau boli infecțioase acute, cu exerciții fizice excesive sau stres.

Predicarea pseudochistului creierului

Prezența formărilor chistice în creierul însuși prinnu este un semn de anomalii în activitatea creierului sau un indicator al defectelor mentale sau mentale. Destul de des pseudochisturile găsite în primele luni după naștere se dizolvă cu succes

pseudochistul plexului vascular la nou-născuți

primul an al vieții copilului.</ P>

Dacă suspectați un pseudochist al creierului,o examinare amănunțită cu un neurolog. Numai după o examinare individuală, medicul va prescrie un curs de tratament (medicamente și proceduri) și va determina frecvența necesară a examenelor. Sondajele periodice oferă posibilitatea de a monitoriza dinamica dezvoltării neoplasmelor și de a reglementa planul de tratament în conformitate cu rezultatele obținute.

Tratamentul la timp și adecvat permite evitarea posibilelor consecințe negative ale pseudochisturilor (cum ar fi crampe, dureri de cap).