cum să-i spuneți mamei mele că am o perioadă

Unele fete sunt inconfortabile cândei pentru prima dată începe menstruația. Acest lucru se datorează faptului că în societatea noastră acest subiect nu este acceptat pentru a fi discutat. Se întâmplă ca prima menstruație să fie atât de neașteptată încât să dispară fără să știe. În acest moment, este mai bine să vorbești mai întâi cu persoana cea mai nativă. Dar, uneori, o fată se teme să-i spună mamei despre prima menstruație, deoarece acest lucru provoacă stânjenire.

Ar trebui să ne amintim că menstruația este normalăfiziologic, și toate femeile au trecut prin ea, așa că nu vă stânjeniți aici. Începutul menstruației este o nouă etapă importantă în viața fetei. Trebuie să fie bucurat, deoarece menstruația care a început a spus că totul este în stare bună de sănătate.

Mama ar trebui să spună cu siguranță că au merslunar, pentru că poate răspunde la întrebările care apar, ajută la alegerea produselor de îngrijire personală. Desigur, nu merită să le spunem tuturor. Aceasta este încă o afacere foarte intimă.

Cum să-i spuneți mamei că menstruația a început?

Există mai multe moduri:

  1. Cu comunicare personală. Dacă aveți o relație bună, de încredere, atunciaceasta este cea mai bună opțiune. Pentru o conversație, trebuie să alegi momentul în care mama ta este singură, nu ocupată de lucruri, liniștită. Pentru a începe o conversație, puteți începe cu un subiect străin, dar nu întârziați și mergeți la problema de interes. Poți imediat să te întorci la mama ta: "Trebuie să-ți spun ceva".
  2. Prin mesaj. SMS sau e-mail. Această opțiune este bună atunci când fata este inconfortabil vorbind despre lunar, ea este jenat sau atunci când mama este atât de ocupat încât nu există nici o modalitate de a vorbi personal. Dacă vă decideți să lăsați o notă, atunci trebuie să fiți sigur că nimeni, cu excepția mamei, o va lua. Să fie locul ei personal, unde ceilalți membri ai familiei nu au acces (de exemplu, un cosmetician).
  3. În timpul achizițiilor comune. Trecând pe rafturi

    cum să-i spui mamei mele despre primul lunar

    , unde există produse de igienă personală, o fatăpot lua garnituri, arătând astfel că acestea sunt acum necesare și pentru ea. Doar în acest moment, puteți consulta, de asemenea, despre ceea ce este cel mai bine de ales. Neajunsul acestei metode este aglomerarea în magazin.
  4. Prin alte persoane, aproape de familia femeilor. Dacă nu poți discuta acest subiect cu mama ta, atunciputeți să apelați la ajutorul sorei dvs. mai mari, mătușii, bunica. De asemenea, vor putea oferi sfaturi, sprijin. Dacă trebuie să le cereți să le spună mamei lor despre acest eveniment.

Deci, dacă aveți o întrebare despre cum să-i spuneți mamei dvs. despre ceea ce am lunar, puteți utiliza una dintre opțiuni.