subcultură a tineretului

Copilul încearcă să se repete de la nașterecomportamentul părinților și al altor adulți din jurul lui. Pentru copiii mici, părinții lor sunt modele. Dar cu cât copilul este mai în vârstă, cu cât vârsta este mai apropiată de adolescent, cu atât mai mulți copii sunt separați de părinți, ei doresc să fie diferit de ei, nu numai față de părinții lor, ci și față de societatea din jurul lor. Acesta este motivul apariției subculturilor de tineret. Tinerii sunt uniți în mișcări separate, care diferă de majoritatea covârșitoare a comportamentului, a îmbrăcămintei și a stilului general de viață. Principala funcție a subculturii tinerilor este aceea de a le permite tinerilor să iasă de la ceilalți, să se realizeze, să-și găsească prieteni cu aceleași puncte de vedere.

Fiecare subcultură a tineretului are propriile atribute, stilul său în haine și muzică, site-urile sale. Există chiar și gesturi specifice anumitor subculturi.

Tipuri de subculturi de tineret

Subculturile de tineret pot fi împărțite în specii în funcție de specificitatea lor și de baza pentru apariția lor.

1. Cel mai adesea, tinerii se unesc în jurul unor direcții în muzică. Aceasta, de exemplu, punks sau rockere. Cu acest tip de subculturi de tineret, totul este clar: tinerii devin fani ai oricărui interpret de muzică, îi imită în haine și în modul de viață.

2. Există subculturi în care oamenii împărtășesc idealurile comune și conceptul de semnificație a vieții. Aici vom examina mai îndeaproape subcultura gata și emo.

  • Goți - acest lucru, puteți spune o varietate de punks. De asemenea, au muzica proprie - gotică, care amintește de punk rock decadent. În plus, stilul de îmbrăcăminte în gata este de reminiscență a punk-urilor. Vederea mondială este gata să fie numită depresivă-melancolică, le place să se adune în cimitire și în clădiri vechi abandonate. O altă caracteristică este ridicarea rangului de moarte "fetiș". Se poate spune chiar că ei privesc moartea ca ceva frumos;
  • emo este o subcultură relativ nouă,originar inițial de la fani ai stilului în muzică, numit și emo. Reprezentanții acestei subcultură sunt deosebit de vulnerabili, sunt foarte romantici și foarte emoționiști. Ele sunt, de asemenea, numite emo-киды. Preferă haine care combină culorile negre, albe și roz. Emo adesea creează impresia de băieți și fetițe.

3. Subculturile tineretului antisocial. Reprezentanții acestor subculturi se opun în mod agresiv valorilor sociale, normelor de comportament și modului de viață. Cea mai faimoasă subcultură antisocială este skinheads. Ele sunt ușor de recunoscut pe capul ras, cizme înalte, blugi cu bretele. Aceasta este o mișcare destul de agresivă. Skinheads adesea se unește în bande, aranjează pogromuri, bătăi, de exemplu, vizitatori sau reprezentanți ai altor subculturi. În această mișcare a tineretului există o ierarhie clară, membrii subculturii skinhead în majoritatea covârșitoare a cazurilor sunt tineri. Adesea devin violatori ai ordinii publice.

Probleme ale subculturilor de tineret

    subcultura emo de tineret

  1. Una dintre principalele probleme ale subculturilor de tineretAcesta se află în faptul că tinerii care vin in aceasta sau că mișcarea de tineret, a se vedea acest lucru ca un pas spre maturitate și independență, dar mai târziu, mulți oameni nu știu cum să rupă legătura cu subcultura și a reveni la normele și regulile standard.
  2. Adesea printre subculturile de tineret, drogurile se răspândesc.
  3. Unii sociologi și cercetători ai mișcărilor de tineret notează tendința unor reprezentanți ai subculturilor de a se sinucide.
  4. În plus, membrii subculturilor de tineret devin dependenți de normele și regulile adoptate în mediul lor.