culori calde și reci

Selectarea corectă a culorilor - un gajcă hainele sau cosmeticele vă vor decora întotdeauna. Culorile "străine" pot adăuga vârsta, conferă pielea un aspect nesănătos, ascunde părul urât și ochii. În timp ce paleta "dvs." va evidenția pielea, va sublinia fardul natural și pigmentul buzelor. Pentru a afla cum să alegeți culori pentru dvs., trebuie să înțelegeți cum diferă acestea.

Toate nuanțele care ne înconjoară suntderivate ale celor trei principale: roșu, albastru și galben. Amestecarea acestora ne oferă culori de ordinul doi - portocaliu, verde și violet. Și cu ajutorul lor puteți obține orice ton din spectru.

Cum se identifică culorile reci și calde?

Cele mai primitive clasificări sugereazăluați în considerare nuanțele galbene calde, toate de culoare galben-portocaliu-roșu a cercului de culoare, și rece - albastru-verde-purpuriu. Acest lucru nu este în întregime adevărat, deoarece asemenea culori pure se găsesc, de regulă, numai în imagini. În practică, totul este diferit: designerii de îmbrăcăminte, de exemplu, tind să utilizeze opțiuni interesante, complexe și mixte. Diferența dintre culorile reci și calde ale culorilor este ceea ce fiecare dintre ele are: un portocaliu cald albastru sau cald.

Este important să înțelegeți și să vă amintiți că orice culoare - albastră, violetă sau roșie - poate fi mai caldă sau mai rece și puteți alege umbra individual în fiecare caz.

Care sunt aceste culori calde?

 1. În galben: muștar, cătină, curry, șofran, chihlimbar, galben sulfuros, floarea-soarelui, miere și gălbenuș de ou.
 2. În roșu: cărămidă, coral, roșu-cupru, roșu aprins, roșu, roșu de mac, cinabru, rodie și altele asemenea.
 3. În verde: măslin, kaki, par, var, mirt, culoarea mazărelor verde, verdețuri și altele.
 4. În albastru: albastru deschis, benzină, anghilă, albastru, albastru, turcoaz, albastru de protecție, val de mare și așa mai departe.

Care sunt aceste culori reci?

 • În galben: lămâie, cartuș galben, paie sau palid și așa mai departe.
 • În roșu: crimson, vin, purpuriu, visiniu, cireș, zmeură, rubin, alizarin și altele.
 • În verde: smarald, malahit, pin verde, fum gri-verde, sticla si altele.
 • În albastru: safir, cobalt, indigo, albastru azuriu, ultramarin, albastru înghețat.
 • </ Ol> Tipuri de culori de aspect și culoare

  Pentru a determina modul în care culorile calde sau reci în haine potrivite pentru tine, ai nevoie pentru a înțelege care a 4 tsvetotip te simți despre:

  primăvară. Tip de culoare cald. Oamenii de acest tip au piele de lumină, transparentă, din bronz-auriu sau din fildeș. Ochii, de regulă, sunt de culoare albastră, verde sau nucă. Părul poate varia de la lumină până la mănâncă: poate fi paie, miere-cupru sau bucle aurii-maro.

  toamnă. A doua culoare caldă. Piele - de la alb transparent la ușor auriu. Ochii pot fi atât de albastru deschis, cât și de întreaga gamă de auriu maro (chihlimbar, maro, roșu și așa mai departe). Parul "toamnei" include, de asemenea, nuanțe calde: cupru-auriu, castan roșu și roșu și altele asemănătoare.

  culori calde și reci1

  iarnă. Acest tip de culoare rece diferă fără problemePorțelan din piele, care aproape întotdeauna are un subtil albăstrui. Ochii - toate nuanțele de albastru înghețat, gri sau maro (există însă și verde). Parul este întotdeauna contrastant, întunecat (de la castan dens la albastru-negru).

  vară. Reprezentanții acestui tip de culoare au un aspect lăptos,pal sau piele de măsline, dar întotdeauna cu un subtonom rece. Ochii "rece": gri, gri-albastru, verde deschis. Părul poate fi ușor maroniu, de asemenea, cu o nuanță de cenușă. Dar chiar dacă buclele "de vară" sunt întunecate, "roșu" în ele nu este încă acolo - ca "iernile", ele vor fi întotdeauna urmărite până la o bază cenușie argintie.