Tipuri de țesături pentru îmbrăcăminte

Cumparand un lucru gata sau materialul pentru croitorie,ne acordăm întotdeauna atenție calității materialului, deoarece acest lucru depinde de perioada de funcționare. Este necesar să înțelegeți tipurile de țesături pentru îmbrăcăminte, cel puțin la nivelul consumatorilor, astfel încât alegerea dvs. să fie întotdeauna de succes și lucrurile să vă servească mult timp.

Tipuri de țesături de îmbrăcăminte

Compoziția țesăturii este determinată de fibre și este împărțită în două tipuri: naturale și chimice. La rândul lor, acțiunile naturale sunt împărțite în:

  • Origine vegetală (in, bumbac, iută și cânepă);
  • Origine animală (mătase și lână);
  • Originea minerală (azbest, awn).

Fibrele chimice sunt împărțite în:

  • Origine artificială (viscoză, lurex, acetat, modal);
  • Origine sintetică (capron, nailon, perlon, bologna, spandex, nitron, polietilenă, polipropilenă).

Lista țesăturilor, care se bazează pe fibre chimice, poate fi continuată, deoarece industria modernă nu se oprește. De asemenea, am considerat principalele tipuri de țesături de îmbrăcăminte.

Avantajele țesăturilor naturale nu sunt enumerateEste necesar, dar acele specii care sunt legate de cele chimice sunt rele, după cum cred unii? De exemplu, pentru antrenamentul sportiv este nevoie de un costum care să permită pielea să respire și nu va restrânge mișcarea. Proprietăți similare sunt înzestrate cu un număr mare de "sintetice". Prin urmare, fibrele de poliester și sintetice sunt principalele ingrediente în producția de țesături pentru îmbrăcăminte sportivă de azi. Ridicându-vă garderoba, fiecare dintre noi încearcă să gândească cu atenție cum vor armoniza aceste sau alte culori între ele.

Tipuri de țesături pentru îmbrăcăminte 1

Dar nu mai puțin importantă este combinația de țesuturi înhaine! Textura - asta merită atenția. Și, deși designerii de modă oferă de multe ori combinații foarte excentrice, rămân de succes: soft - tare, strălucitor - mat, simplu - scump.</ P>

În fiecare an, materialele pentru cusut devindin ce în ce mai mult. Țesăturile moderne de îmbrăcăminte devin din ce în ce mai inteligente: produsele de îmbrăcăminte iubite sunt lycra, "lână artificială" ușoară și caldă - acestea sunt pantofi și îmbrăcăminte acrilică, "neînfricați" - material membranar. Au existat mai multe ocazii de a vă crea propria imagine individuală. Multe fabrici și branduri oferă o gamă largă de țesături exclusive de îmbrăcăminte.