Este posibil să trăiți fără iubire?

Discuțiile pe tema dacă puteți trăi fără dragoste, voințăcâtă vreme trăiește omenirea. Într-adevăr, de ce ar trebui o persoană să iubească, dacă are o minte, mâini, picioare și toate binecuvântările civilizației create de el? Dar ar fi posibil să se dezvolte această civilizație fără iubire?

De ce nu poate trăi un om fără iubire?

Pentru că fără ea nu ar fi apărutlumină. Dragostea este baza instinctului de reproducere, ea este, de asemenea, o componentă neschimbată a sentimentelor mamei pentru copilul ei născut, care o încurajează să aibă grijă de el și să se protejeze până la ultima picătură de sânge. Dragostea este temelia, temelia tuturor. Când este, o persoană vrea să trăiască, să muncească, să respire și, cel mai important, să dea. Incapacitatea de a iubi nu poate da nimic in schimb, ei nu vor deveni niciodata buni soti, parinti, copii. Împărăția lor din toate celelalte lumi este patetică și săracă.

A trăi într-o căsnicie fără iubire este posibilă, dar o va facefericit - asta e întrebarea. Mulți aleg un cuplu pentru ei înșiși pe baza criteriilor de consecvență, poziție în societate etc. Este mai important pentru ei să privească, să creeze o impresie, să nu fie. Ei sunt gata să renunțe la fericire din motive de bunăstare imaginară, însă, în timp, mulți înțeleg că acesta este un mod greșit. Dacă vă întrebați dacă o persoană poate trăi fără dragoste, trebuie să vă gândiți la semnificația vieții sale. Exista deloc? Până la urmă, întreaga sa existență este o luptă goală și fără sens, un efort pentru el însuși, pentru că un astfel de membru al societății nu se simte sprijinit. Pământul de sub el este instabil, ca nisipul, dar sufletul este singur, ca și vântul pe câmp. Chiar și Confucius a spus că dragostea este ceea ce face o persoană o persoană. Cei care nu știu asta ne distrug planeta, încep războaiele și catastrofele, iar cei care creează creați și sunt gata să se sacrifice pentru dragostea aproapelui lor.