Psihoză postpartum

Una dintre cele mai dificile perioade din viața ta, numită "naștere", a fost lăsată în urmă. Acum ești o mamă fericită.

Dar uneori, mai ales în timpul primei sarcini,pot apărea probleme cu fondul psiho-emoțional din cauza complicațiilor după naștere sau în momentul nașterii copilului. De exemplu, atunci când femeii i se administrează o cezariană sau o femeie care se naște, pierde o cantitate mare de sânge. De asemenea, joacă un rol în apariția unei astfel de boli pot juca o ereditate.

Această stare emoțională se numește psihoză postpartum.

Acesta este motivul pentru care femeile gravide au nevoie de pregătire psihologică și fizică de calitate pentru nașterea copilului pentru prevenirea bolilor.

Mamele tinere care sunt diagnosticate cu această afecțiune ar trebui să consulte un bun specialist pentru cursul tratamentului.

La început este posibil să nu observați chiar manifestareasimptome ale psihozei postpartum. În mod similar, rudele dvs. pot să nu simtă că această boală este un diagnostic dificil. De aceea este important ca persoanele apropiate să ia serios starea psihologică a tânărului mamă cu toată seriozitatea și să trateze acest lucru cu înțelegere.

Psihoza postpartum - cauze

Mamele care suferă de psihoză postnatală, înperioada de purtare a bebelusului nu are abateri de la norma. Acele femei care înainte de concepție au avut un sindrom premenstrual sever, sunt cele mai susceptibile la psihoză în perioada postnatală.

Din păcate, specialiștii nu potpentru a determina cauzele specifice ale acestei stări de mamă după nașterea copilului. Versiunea principală a oamenilor de știință pentru ziua de azi - aceste schimbări în starea psihică se datorează schimbărilor în sistemul hormonal al corpului feminin.

Cel mai expus riscului de dezvoltarePsihoza postpartum femei care suferă de tulburări psihice în trecut, precum și mamele tinere cu un diagnostic de „schizofrenie“ si acele mame care anterior au consumat droguri. Dar, de asemenea, psihoza poate apare la mamele absolut sănătoase care au suferit un stres emoțional după nașterea unui copil.

Simptomele psihozei postpartum

Primele simptome ale acestei boli potsă apară doar câteva zile după naștere. Dacă comportamentul femeii devine inadecvat: mama nu vrea să părăsească casa pe stradă, fără nici un motiv, simte un sentiment de frică pentru copilul ei și nu permite nimănui să se apropie de el - este necesar să sune alarma.

O mamă poate avea un copil întrego serie de emoții și sentimente: ea poate fi mereu lângă copil, nu permite nimănui din familie, dar poate exista și o reacție - de exemplu, ura față de copil, furie, indiferență absolută. Aceleași emoții pe care le poate avea și altor rude.

De asemenea, este cauza îngrijorăriilipsa de somn in mama, in ciuda oboselii fizice si emotionale. Pot începe halucinațiile, în principal - auditive. În plus, pot exista delir. Gândurile obsesive pe care copilul ei le dorește să le fure, să le ucidă, să le facă rău nu părăsesc mama singură. Pentru acțiunile ei, femeia nu mai răspunde, sunt posibile manifestări puternice de agresiune, încercări de crimă sau sinucidere.

Consecințele și lupta împotriva bolii

Luați în considerare metode de tratare a consecințelorpsihoza postpartum. Desigur, mai întâi de toate, o mamă tânără trebuie să se adreseze unui psihiatru cât mai curând posibil. Afectează dezvoltarea bolii poate, de asemenea, starea fizică a femeilor. Prin urmare, pentru a reveni rapid la viața obișnuită, este necesar să începeți tratamentul psihozei postpartum cât mai curând posibil.

Simptome psihotice postpartum

Este necesar să se izoleze mama de copil, dacă ea a început să se comporte inadecvat - pentru asta puteți să atrageți o bunică sau să lăsați copilul cu o dădacă.</ P>

Mai ales în acest moment pentru mamă este importantăsprijinul emoțional al persoanelor apropiate. Este necesar să se comunice cu ea, pentru a sprijini, nu pentru a da o distragere a atenției de la gândurile negative și, desigur, să vegheze asupra ei, pentru a evita accidentele. Nu o lăsați în pace, mai ales cu copilul. În această perioadă, încercați să o oferiți cât mai mult timp posibil, apoi procesul de redresare se va accelera.

Este important să știți care este cel mai adesea rezultatul acestei situațiiboala este recuperarea mamei. Pentru a accelera acest proces, trebuie să faceți corect și, cel mai important, la momentul potrivit să luați toate medicamentele pe care le-a numit medicul și să continuați tratamentul până la recuperarea completă. O condiție necesară pentru acest lucru este și visul deplin, o odihnă bună, precum și comunicarea și sprijinul persoanelor apropiate. Amintiți-vă - dacă aveți un plus în familie, acum gândiți nu numai la tine, ci la copil.