Când poți face sex după cezariene

Din păcate, uneori se întâmplă astaLivrarea are loc prin operație cezariană, sau pe scurt - prin COP. Cesareanul în sine este o operație și spre deosebire de livrarea naturală, o mamă proaspăt coaptă după operația cezariană așteaptă câteva dificultăți: probleme cu scaunul, interzicerea purtării și ridicarea greutăților, ședință. În plus, multe femei sunt preocupate de reluarea sexului după naștere. Cineva așteaptă acest moment cu nerăbdare, iar unii din cei mai buni sexi se tem de relațiile intime, mai ales dacă sarcina sa încheiat într-o intervenție de operație. Deci, când este posibil să se facă sex după operația cezariană?

Sex după secțiunea cezariană: opinia ginecologilor

De obicei, medicii recomandă să se abțină de larelațiile sexuale și de a le reînnoi nu mai devreme de 6-8 săptămâni după operația cezariană. În acest timp, organismul are nevoie să vină la normal după naștere și naștere. Faptul este că în acest moment uterul, de la care se separă placenta, este o rană deschisă. Prin urmare, o femeie, în termen de o lună după naștere, este alocată alocării sângelui - lochia. În timp, ele iau forma de sânge diluat, devenind galben. În timp ce există o alocație de a face sexul nu este sigură, iar prezența înșelăciunii este puțin probabil să promoveze atracția sexuală.

În plus, oportunitatea existentă de ainfecție în uterul postpartum, deci cusăturile chirurgicale sunt și motivul interzicerii sexului după COP. Cea mai acceptabilă soluție pentru ginecologi este să aștepți 1,5-2 luni, să mergeți la un doctor și să obțineți o "permisiune" pentru relațiile sexuale.

Secțiunea sexuală și cezariană: o vedere a psihologilor

Femeile care au suferit o operație cezariană, mai destoate sunt urmărite de frica de sex din motive psihologice. După operație, apare o cicatrice în abdomenul inferior, ceea ce face ca sexul echitabil să se simtă nesigur. La aceasta se adaugă nu stomacul stâng, posibila celulită și vergeturi. Se pare că o femeie o deformează și că ea și-a pierdut atracția pentru soțul ei.

În plus, o femeie se teme că după o operație cezarianăsexul încrucișat va aduce durere sau disconfort. Uneori, mamele noi, din cauza slăbicirii corpului după operație și îngrijirea 24 de ore a nou-născutului, se simt atât de obosite încât nu există pur și simplu forță pentru intima.

Psihologii sfătuiesc să nu te forțezi să începirelații sexuale, dacă nu aveți dorință sau frică. Cu toate acestea, această lipsă de atenție poate ofensa soțul / soția. Este necesar să discutați cu cel iubit și să explicați motivul refuzului sexului. El va fi mulțumit și atingerea și afecțiunea ta, pentru că sexul nu este doar un act sexual.

Cum sa eviti durerea in timpul sexului dupa operatia cezariana?

După o operație cezariană, durerea în timpul iubirii poate persecuta o femeie de până la 3-4 luni. Recomandările noastre vor ajuta la reducerea disconfortului în sex:

  • dacă decideți asupra sexului pentru prima dată după naștere, nu este deloc necesar ca acest lucru să se încheie. Limitați preludiul, astfel încât să vă obișnuiți repede cu sexul;
  • Pentru a evita senzațiile dureroase în timpul penetrării, utilizați un lubrifiant special pentru gel.

    sex și cezariană

    De asemenea, va fi util dacă femeia nu are un lubrifiant natural;
  • cereți partenerului dvs. să fie mai afectuos și mai răbdător;
  • alegeți o poziție în care puteți controla adâncimea și frecvența penetrării (de exemplu, "călăreț");
  • sunt de acord cu soțul ei despre intimitate în timpul somnului în timpul zilei de copil, atunci când forțele pentru "feats" sexuale mai mult.

Alegeți momentul în care puteți face sex după COP, în cazul în care femeia însăși. Desigur, merită să vă concentrați asupra propriilor sentimente și dorințe, dar și să vă consultați ginecologul dvs. nu va fi inutil.