Durerea dupa sex

Conform cercetărilor internaționale, aproximativ 30%femeile experimentează durere după sex. Când apare această problemă, unele femei merg imediat la medic, iar altele preferă să nu împărtășească problemele cu nimeni. În orice caz, atât cei cât și ceilalți sunt interesați de întrebarea, de ce durează stomacul după sex?

Cele mai frecvente motive

Specialiștii din domeniul ginecologiei spun astaExistă multe motive pentru care femeile au dureri abdominale mai mici după sex. Fiecare dintre ele poate fi eliminată, ceea ce va face sex absolut nedureroasă.

1. Proces inflamator. Inflamațiile de diferite tipuri sunt cele mai multeo cauză frecventă a durerii după sex. Orice infecție poate provoca mâncărime, arsuri sau dureri ascuțite în vagin, abdomen sau în părțile după sex. În acest caz, medicii recomandă folosirea obligatorie a prezervativului și caută urgent un ginecolog. Nu este vindecată în timp, boala venerică poate duce la consecințe deplorabile atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Pentru a identifica agentul cauzal al bolii, este necesar să treceți testele pentru infecție și să urmați tratament cu un ginecolog ambilor parteneri sexuali. În caz contrar, există riscul de a deveni din nou infectat.

Este destul de frecvent când apare un fenomeno femeie suferă de durere în abdomen după sex și bărbatul nu simte nici un necaz. Aceasta nu înseamnă că el este sănătos. Bărbații sunt adesea purtători de infecții, care sunt mult mai rapizi în corpul unei femei, iar omul însuși nu poate produce nici un simptom pentru o lungă perioadă de timp. Dacă bărbații suferă de durere după sex - aceasta poate indica o boală infecțioasă neglijată.

Există cazuri în care procesul inflamatorNu este cauzată de o boală infecțioasă. Bacilul intestinal sau ciuperca atunci când intră în organele sexuale ale unei femei poate provoca durere severă după sex. În acest caz, bolile cu transmitere sexuală, bolile cu transmitere sexuală nu au nimic de a face cu. Bacteriile pot trece prin piele sau salivă. Ei încep să provoace inflamație cu imunitate slăbită la femei - în timpul menstruației, a bolii, a sarcinii.

2. Spițe. Spikes exista la majoritatea femeilor cuAdolescență și, de regulă, nu se manifestă. Senzațiile neplăcute pot apărea în timpul examinării ginecologului sau după actul sexual. În acest caz, durerea după sex apare în abdomen. Puteți elimina disconfortul cu o poziție corect aleasă. Dacă durerea devine puternică și persistentă, atunci trebuie să vă vedeți un doctor.

3. Cistita. Multe femei suferă de cistite diferitevârstă, de la vârsta copilăriei până la vârsta înaintată. Cistita este o boală urologică care apare datorită inflamației mucoasei vezicii urinare. Procesul inflamator, la rândul său, provoacă o mare varietate de infecții. A distinge cistita de o altă boală inflamatorie nu este dificilă. Cu cistita, durerea apare atunci când urinează după sex. Există modalități diferite de a trata această boală în orice stadiu al acesteia. Înainte de începerea tratamentului, ar trebui să fie

Durerea după urinare după sex

consultați un medic. </ P>

Dacă durerea din vagin a apărut după primul sex, nu ar trebui să suneți o alarmă. Acesta este un proces natural normal și nu trebuie să-l tratați. În câteva zile, nu vor fi urme de senzații neplăcute.

Pentru a afla exact de ce doaredupă sex, trebuie să contactați un specialist. Dar nu uitați că orice disconfort, dacă sunt scurte, poate fi asociat cu o poziție incomodă pentru o femeie în timpul sexului și, de asemenea, frică sau tensiune.