Durere in timpul actului sexual

Potrivit experților, fiecare a treia femeieSe confruntă periodic cu dureri în timp ce faceți sex. Deoarece nu toți reprezentanții sexului corect, în caz de durere, se adresează medicului, de fapt, această problemă poate fi mai frecventă. Unele femei preferă să accepte această situație sau să aștepte ca ea să treacă singură. Cu toate acestea, corpul nostru include o funcție protectoare și în cele din urmă aceste femei au frică și dezgust înaintea sexului. Și aceasta, după cum știm, are un efect extrem de nefavorabil asupra relațiilor dintre parteneri. În orice caz, problema trebuie rezolvată.

De ce mă doare când fac sex?

Ginecologii au formulat principalele motiveApariția acestui fenomen neplăcut. Fiecare femeie ar trebui să știe că orice probleme în viața ei sexuală pot fi eliminate, principalul lucru - pentru a studia în detaliu problema și să nu întârzie decizia.

  1. Durerea la primul sex. Conform statisticilor, 90% dintre femei suferă de dureri severeîn timpul primului sex. Cauza principală a acestei dureri este frica pe care majoritatea fetelor o au înainte de prima ocupare a iubirii. Frica determină mușchii corpului să se contracte și, mai ales, mușchii vaginului. Ca urmare, apar senzații dureroase. De asemenea, aceste sentimente pot apărea atunci când se rupe hameiul. De obicei, hymenul unei femei este elastic și ușor de extensibil, iar la primul contact sexual rămâne intact. În cazuri rare, terminațiile nervoase se află pe pleava, astfel încât durerea în timpul primului sex este o consecință a fricii și a tensiunii. Pentru a evita aceste senzații neplăcute, trebuie să aveți încredere în partenerul sexual.
  2. Vaginismului. Din vaginism afectează aproximativ 10% dintre femeile din grupul nostruplaneta. Vaginismul este o problemă psihologică asociată cu prima experiență nereușită a sexului. Dacă primul contact sexual în viață sau primul contact cu un anumit partener nu a avut succes, femeia apare de teamă, care mai târziu cauzează crampe ale mușchilor vaginului. Aceasta, la rândul său, duce la senzații dureroase atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Spasme similare pot, de asemenea, să apară în timpul examinării la ginecolog. Pentru a scăpa de această problemă, trebuie să lucrați la tine și să vă schimbați atitudinea față de sex.
  3. Boli ginecologice. Orice infecție în corpul unei femei poate fi lungăTimpul nu este afișat și nu provoacă niciun inconvenient în timpul sexului. Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu virusul începe să se deranjeze. Unul dintre principalele semne ale bolilor sexuale este durerea în abdomen sau vagin în timpul sexului la femei. Dacă aceste sentimente neplăcute sunt repetate în mod regulat, trebuie să suneți o alarmă. O astfel de durere poate fi manifestată la femei în moduri diferite, unele dureri de experiență în partea cu sex, altele - durere după ce a făcut dragoste. Pentru a detecta o infecție, este necesar să se ia teste de la un ginecolog. Dacă se constată o boală, cursul tratamentului trebuie transmis ambilor parteneri. În timpul tratamentului pentru sex, este mai bine să vă abțineți sau să utilizați prezervativul.
  4. Durere în partea cu sex

  5. Lipsa de lubrifiere. Eliberarea necorespunzătoare a lubrifiantului de la o femeie poateCauză în timpul durerii sexuale în abdomenul inferior și în vagin. Lipsa de lubrifiere poate fi cauzată de insuficiența hormonală în corpul unei femei, de problemele psihologice sau de utilizarea contraceptivelor.
  6. Durerea în timpul sexului în timpul sarcinii. Sarcina este o uimitoare naturaleun proces care duce la schimbări serioase în corpul unei femei. O femeie în timpul sarcinii poate avea dureri în timpul sexului, mai ales dacă se confruntă cu viitoarele schimbări din viața ei. Această perioadă trebuie să fie experimentată, în cele din urmă totul va reveni la cursul obișnuit. Dacă este necesar, ar trebui să consulte un doctor, doar el poate da un răspuns exact, de ce a fost durere în timpul sexului.