Dacă sunteți un amator pentru a călători în locuri cu o istorie veche de secole, din care este arhaică, aruncați o privire ce castele antice sunt încă locuite de oameni și chiar de fantome.

Modern zgârie-nori și expoziție de designercentrele înlocuiesc treptat arhitectura tradițională din orașe. În contextul popularității lor, dorința de a trăi într-un castel izolat pare extravagantă. Cu toate acestea, în fiecare colț al Europei găsiți case vechi, păstrate datorită eforturilor proprietarilor iubitori. Și să nu fie atât de confortabile, echipate cu cele mai noi penthouse-uri de tehnologie - castelele au farmecul lor.

1. Chateau Plessis-Bourret, Franța

Chateau Plessis-Bourret Franța

Aspectul său este atât de sever încât castelul este mai rapidseamănă cu o cetate defensivă. Decoratia sa interioara va uimi chiar si cea mai experimentata persoana obisnuita cu decoratiuni de lux. Nu a fost supus nici unei modificări: un shato cu adevărat unic face conservarea absolută a designului primar. Plessis-Bourret a fost construit în 1472 de Jean Burr, care a ocupat postul de ministru al finanțelor sub regele Ludovic al XI-lea. Brigada Bure era atât de frică de răscoala locuitorilor din țările sale, încât a ordonat să protejeze palatul cu cel mai mare șanț din Franța. Puntea de ridicare, făcând posibilă ieșirea din ea, este folosită până acum pentru scopul propus.

Maeștrii moderni nu-și ascund lucrurileUn monument istoric, fie de la turisti curiosi, fie de la producatori de film. În 2003, Penelope Cruz a petrecut câteva săptămâni de neuitat în castel, care apare în filmul Fanfan-lalea împreună cu Vincent Peres. Astăzi, oricine poate urmări exemplul prin închirierea uneia dintre camerele Plessis-Bourret ca cameră de hotel. Pentru cei care preferă un sistem de cinci stele, există excursii gratuite și individuale cu o durată de câteva ore.

2. Reședința Reginei Marii Britanii în Berkshire, Anglia

Regina lui Residence în județul Berkshire Anglia

Castelul Windsor - cel mai mare și mai renumitprintre frații vii considerați în continuare. Magnitudinea și scara sa sperie și uimesc în același timp: pe suprafața de 45 mii de metri pătrați există un complex de clădiri cu 1.000 de locuințe. Timp de 900 de ani, Windsor aparține dinastiei dominante, iar toți membrii săi au dreptul să-și modernizeze gustul. Fiecare nou monarh a extins și a extins zona proprietăților până când pădurea din lemn tare adiacent a început să fie considerată un parc Berkshire. La sfârșitul secolului trecut, reședința reginei a fost renovată de urgență datorită incendiului extins.

Regina engleza foloseste astazi Windsorca mijloc de a învinge șefii altor state și alți oaspeți eminenți. Ea îi invită să locuiască în camere decorate cu originalul Rembrandt și Rubens, sfeșnice antice și decorative aurite pe tavan. Cine după acest lucru poate refuza o cerere politică regelui?

3. Castelul Berkeley, Anglia

Berkeley Castle Anglia

Al doilea cel mai populat palat din Anglia dupăWindsor. La sfârșitul secolului al XII-lea, a fost cumpărat de Berkley, care se afla în titlul de lord. În 1327, membrii unei familii influente au devenit păzitorii închisorii în propria lor casă. Oponenții regelui Edward II l-au răsturnat și l-au pus în Berkeley, cerând de la proprietarii săi obligația de a împiedica orice încercare de a scăpa. În același an, din restul castelelor din district, imobilul a început să distingă un gard înalt în loc de șanț cu apă care era obișnuită pentru ochi în acele zile. Timp de o jumătate de an, prizonierul a încercat să plece de două ori de la Berkeley, după care a fost executat de un nou conducător.

Moștenitorii castelului locuiesc numai în 20%Piața: restul este folosit ca hotel și muzeu. Dar articolul principal al venitului lor este cinema. Interiorul orașului Berkeley poate fi văzut în seria "Hall of Wolf", "Castelul în țară" și filmul "Un alt tip de Boleyn".

4. Castelul din Edinburgh, Scoția

Castelul din Edinburgh Scoția

Construit pe un vulcan pe moarte, palatulse ridică deasupra nivelului mării cu 120 de metri. Oamenii de știință au descoperit că primii ziduri au apărut aici în epoca fierului: au fost construiți de soldați care au planificat un raid asupra triburilor unghiilor. Castelul din Edinburgh a trecut de mai multe secole de la proprietatea Angliei la scoțian și viceversa. Acum zece ani, Ministerul britanic al Apărării a abandonat-o în cele din urmă. La locuitorii celei mai mari atracții turistice din Scoția această decizie nu a afectat. De la începutul secolului al XX-lea, castelul are o dinastie de îngrijitori, a căror singură responsabilitate este împușcarea orară a unui tun în timpul unei zile ușoare.

5. Castelul Warwick, Anglia

Castelul Warwick Anglia

Majoritatea covârșitoare a locuitorilor casei estestele de televiziune și Youtube. Conacul construit în 1068 de William Cuceritorul este un participant regulat al spectacolului cu psihicul, "vânătorii de fantome" și magicienii. A intrat chiar și în cartea "Case cu fantome din Marea Britanie și Irlanda". Oricine poate găsi pe videohosting fotografierea camerelor de supraveghere interne cu dovezi ale existenței lor.

Fluctuații extreme de temperatură, ușoareanomalii și rufele misterioase se potrivesc cu "Lady Gray" și asistenții săi. Pensionarul, care este moștenitorul președintelui Warwick, este, de asemenea, familiarizat cu acesta. Figura ei se împiedică pe locuitorii palatului timp de 100 de ani pe coridoarele sale lungi și se sperie de frică la vederea copiilor. Nu știe cum să treacă prin pereți, așa că în Warwick sunt obișnuiți să deschidă ușile. Cei care au văzut-o aproape, spun că acesta este fantoma unei bătrâne, îmbrăcată într-o rochie gri. "Gray Lady" îi ajută pe poetul cu titlul de Count Fulk Greville, sufocat în turnul de apă în 1628. Plânsul său, răcit de suflet, se aude de la Turnul de mai multe ori pe săptămână. În plus față de acest cuplu, există mai mult de 10 fantome neidentificate în Warwick.

6. Rock din Cashel, Irlanda

Rock Cashel Irlanda

În castelul de pe stâncă, Kashel trăiește îngrijitorul cimitirului,spontan a apărut la pereții săi. Un grup de clădiri medievale, construit în 12-15 secole, este adiacent la capela Cormac - mica biserica romanic, care stochează sarcofagul primului proprietar castel, după care este numit. In timpul atacului surpriza localnicilor inamice au căutat refugiu în biserică, dar au fost uciși cu brutalitate. Ei le-au îngropat acolo, și în curând noile înmormântările au început să apară în jurul mormintele victimelor accidentelor. Potrivit legendei, aici locuiesc și zeci de spirite.

7. Manor din Kronborg, Danemarca

Kronborg țară țară Danemarca

Castelul construit în 1420 la margineCopenhaga este inclusă oficial în Lista patrimoniului mondial UNESCO. Pentru a-l proteja de confiscarea suedezilor, a fost proiectat sub forma unui sistem complex de labirint și pasaje subterane. La Kronborg, personalități creative - regizori, actori, scenaristi. În fiecare primăvară ei creează o nouă lectură a producției teatrale a lui Hamlet de William Shakespeare și îl prezintă publicului.

8. Palatul Bran, România

Bran Palace Romania

În pitorescul Transilvania există o proprietatecel mai sângeros locuitor al României din toate timpurile - Contele Dracula. Branul este o atracție turistică celebră în țară, precum și un hotel cu camere în formă de cabine din lemn, decorate cu gresie. Vampirul legendar îi plăcea să rămână în el în timpul vieții sale, dar nu lasă în urmă nicio amintire în Bran. Interiorul castelului a fost păstrat din vremea Reginei Maria: ea a trăit în ea după conte și a decorat-o cu un număr mare de cărți, porțelan și icoane. Acestea din urmă, potrivit zvonurilor, au fost necesare pentru a preveni vizitele de vampir pe timp de noapte.

9. Imobilul Pfalzgrafenstein, Germania

Manor Pfalzgrafenstein Germania

Nici germanii nativi nu sunt în stare să pronunțenumele este corect pentru prima dată. Este situat în mijlocul râului Rin: insula Pfalzgrafenstein a fost odată complet pustie și nelocuită. Cetatea a fost construită pe ea ca o casă vamală regală, verificând navele care trec. Mai târziu a devenit reședință a nobilimii locale. În secolul XX a existat o nevoie de stat de a folosi Pfalzgrafenstein ca un far. Acum trăiește un îngrijitor și pentru a merge să-l viziteze, trebuie să treci Rinul în vechiul mod pe o barcă.

10. Consolidarea Castelului del Monte, Italia

Consolidarea Castelului Monte Italia

Autorul acestei structuri nu a reușitpentru a descoperi. În secolul al XV-lea a fost creat ca un calendar astronomic, în fiecare cameră de care puteți afla ceasul prin ceasul solar sau data de calendarul luminii. În Castel del Monte 8 etaje, pe fiecare dintre ele 8 camere sunt proiectate. Astronomii moderni au reușit să demonstreze că amplasarea cetății este într-adevăr ideală pentru observarea cerului înstelat. A fost echipat ca un observator, în care oamenii de știință trăiesc tot timpul anului.