Articolul conține o selecție a țărilor în care este mai ieftin să trăiești, astfel încât să puteți alege și un paradis pentru tine, dacă vrei, poți să te miști în orice moment.

Există țări în care cetățenii noștrila venitul mediu se va simți pe cei bogați pentru a da la afacere, și mare și fructe exotice cald la îndemână. În Europa și Statele Unite o mulțime de oameni după bine-meritata odihna a început să se mute să trăiască într-o țară cu un cost redus de trai, deoarece pensia de 500-1000 de dolari, este posibil să trăiască în nimic fără a nega-te.

1. Thailanda

Thailanda teren

Plaja din Thailanda

Thailanda pe piață

Asia Asia este unul dintre locurile cele mai preferate pentrumigrația rușilor și a Thailandei nu este aleasă din întâmplare, deoarece aici salariul mediu al unui rus este o condiție decentă, în ciuda faptului că rata unui baht thailandez este aproximativ egală cu două ruble.

Poți trăi chiar pe malul azuruluiînconjurat de palmieri și de un soare cald. Desigur, nu este vorba despre a trăi în locuri turistice, ci despre opțiunea de a trăi ca un cetățean simplu din Thailanda. Pentru a închiria cazare confortabilă cu una sau două camere cu toate facilitățile practic în centrul Bangkokului și, poate, chiar și cu o piscină, este posibil pentru 22 mii de ruble. Astfel de prețuri pentru locuințe similare din Moscova sau Sankt-Petersburg nu pot fi găsite.

O cină completă într-o cafenea thailandeză - prima, a douacu carne și băutură - vă va costa 200 de ruble, dar dacă vă pregătiți acasă, costul alimentelor va fi chiar mai mic. Astfel de prețuri pot fi găsite în centrul orașelor stațiunii, iar dacă vă mutați într-un oraș mai puțin popular, costurile pot fi reduse la jumătate. Dar ceea ce este scump aici este benzina: aproximativ 100 de ruble pe litru.

2. India

India

India vedere din fereastra

Piața din India

India este o țară a contrastelor, un amestec de vechiculte și obiceiuri cu tehnologie modernă. Aici, trăind într-un penthouse, pe fereastră puteți vedea mahalalele locale, iar pe străzile centrale vor fi pictate yoghini într-o stare de transă și maimuță. Dar costul vieții este mai scăzut pentru noi aici, prin urmare, după ce am câștigat în Rusia, este posibil să trăiți luxos în India, deoarece aici valoarea primei rupii este puțin mai mult decât o ruble.

Chiar și în sezonul principal pe Goa pot fi eliminateun apartament excelent cu facilități pentru 20-25 mii de ruble pe lună. Și aici este bucătăria locală, desigur, pentru un amator, dar dacă vă place, atunci un prânz consistent într-o barcă locală va costa de la 70 la 200 de ruble.

3. Indonezia

Orașul Indonezia

Rezidenți Indonezia

Indonezia rural

Indonezia, în general, oferă incredibil de scăzutprețurile pentru cazare, aici poți investi 150 de dolari pe lună, deși fără șic, dar tu singur poți decide cât de mult vrei să cheltuiți în plus. O cină completă aici va costa doar 1 dolar. Dar în această țară există o rată foarte înaltă a șomajului și salarii mici, așadar, va fi frumos să trăiți aici dacă primiți venituri în patrie.

4. Bali

Localitatea Bali

Casa Bali

Bali

Bali este o insulă de paradis deținută deIndonezia, dar aici din cauza statiunilor necunoscute viata va fi mai scumpa decat pe continent. Cu toate acestea, dacă încercați să ocoliți locurile populare din stațiune și să mâncați la Varungas pentru localnici, atunci puteți locui aici, ca și în Rusia, dar nu în curți gri și plictisitoare, ci într-un loc de paradis lângă ocean. Aici, rata rupiei locale este după cum urmează: Rs 100 este de aproximativ 0,58 ruble.

În Bali, lângă mare, puteți închiria o cameră decentăo lună pentru aproximativ 100 de dolari și un apartament cu trei camere, dacă arăți bine, apoi pentru 400 de verde. Prânzul pentru două aici va costa în medie o medie de 230 de ruble, precum și mâncăruri vegetariene - chiar mai puțin. Dar dacă vă stabiliți în locuri mai puțin populare în Bali, atunci închirierea și traiul vor fi mai ieftine.

5. Filipine

Oraș din Filipine

Filipine plaja

Piața din Filipine

În Filipine, de asemenea, locuiesc ieftin, cu excepția cazuluidin capitală, deoarece este foarte popular cu turiștii, deci dacă doriți să locuiți acolo, unde este mai ieftin, este mai bine să alegeți alte orașe, cu excepția Manilului. Rata de peso locală față de ruble a fost în medie de 1 până la 1,70, respectiv.

Mai presus de toate pentru ieftine și confortabilereședința străinilor alege provincia Cebu, care este destul de dezvoltată, dar prețurile de aici sunt scăzute. Închirierea unei case întregi cu facilități poate fi găsită pentru 300 de dolari pe lună și o cameră confortabilă pentru 2 persoane în hotel - pentru 1200 de ruble pe zi. Alimentele hrănitoare pot fi în limitele a 100-150 pesos, iar dacă doriți fructe exotice, urmați-le pe piață, unde vă vor costa aproape un ban.

6. Cambodgia

Cambodgia rurală

Cambodgia a fost construită

Piața Cambodgia

Sunny Cambodia vă va întâlni cu țările din Asiaculoare, temple antice neobișnuite și ciudate culte. Această țară este considerat a fi cel mai popular în rândul călătorilor de buget, care doresc să găsească un loc unde poți trăi fără a cheltui o gramada de bani. Inchiriere apartament de doua camere, cu facilități aici pot fi de la $ 300, iar casa cu doua etaje, cu doua bai, trei dormitoare și o grădină mică - pentru 550 de dolari.

O farfurie consistentă într-o cafenea va costa 3 $, iar dacă doriți să vizitați un restaurant european, atunci va trebui să plătiți aproximativ 5 $.

Cu toate acestea, aici totul nu este atât de dulce. Pe plajele sălbatice care nu sunt foarte curate, pachetele de câini vagabonzi și locuitorii pădurilor se plimbă liniștit.

7. Vietnam

Vietnam plaja

Vietnam construit

Piața din Vietnam

Se incepe coasta din sud-estul Vietnamuluipentru a câștiga popularitate printre călători, la fel ca aici pădurea tropicală chic se întinde pe 11 hectare, iar cel mai frumos recif de corali de pe coastă este considerat cel mai bun loc pentru excursii subacvatice și vânătoare în toată Asia.

Din moment ce aceste locuri nu sunt încă foarte neclintite,chiar și la sfârșit de săptămână nu este prea dens cu turiștii, astfel încât închirierea de locuințe decente va fi de 150-200 de dolari pe lună. Dar este demn de remarcat că în imediata apropiere, chiar și pe plajă cu tine, vor exista întotdeauna locuitori locali.

8. Laos

Orașul Laos

Localitatea Laos

Piața Laos

Laos este renumit pentru munții săi, cultura budistăși aliaje extreme pe ambarcațiunile de cauciuc de-a lungul râurilor montane. Viața în Laos nu este numai frumoasă, ci și ieftină, deoarece închirierea locuințelor cu chic aici va costa maxim 20 de dolari pe zi, iar o opțiune bugetară poate fi găsită pentru $ 9. Dacă închiriați o casă în Laos timp de o lună, atunci puteți conta pe 150-200 de dolari pentru un odnushku confortabil în zona de dormit.

Când vine timpul pentru pranz, atunci în cafenea poți să-ți umple gustul pentru 2-4 de dolari. Și dacă doriți să închiriați o bicicletă pentru a călători în jurul valorii de Laos, atunci va costa doar 10 dolari pe zi.

9. Nepal

Orașul Nepal

Casele Nepal

Piața din Nepal

Nepal a câștigat gloria unei țări misticecentrul Asiatic al spiritualității. Călătorii preferă să vină aici, care își caută calea și ca să filosofeze cu privire la subiectul ființei. Pentru turiștii bugetari, acesta este un adevărat Paradis - puteți admira atracțiile locale, natura frumoasă și abundența templelor pentru un ban literal. De exemplu, închirierea odnushki în Kathmandu vă va costa maximum 200 de dolari, iar cea mai scumpă mancare într-un restaurant de lux este de maxim 8 dolari.

10. China

Oraș din China

Atracții China

Piața chineză

China este o țară uriașă în care există sălbăticiecâmpii de desert, peisajul pitoresc și megalopolis cu zgârie-nori și alte bunuri ale modernității care fierb în viața activă. Dar, în ciuda acestui fapt, China este o țară destul de ieftină pentru viața unui intuiist, iar nivelul venitului nu este asemănător cu cel al unui cerșetor din Cambodgia, dar este mult mai demn. Taxa de plimbare în jurul orașului costă o medie de un dolar, masa de prânz - $ 2, și puteți închiria un apartament elegant cu mai multe camere și toate facilitățile într-o locație excelentă, inclusiv utilități, securitate și alte beneficii pentru 20 de mii de ruble.

11. Bulgaria

Plaja Bulgaria

Orașul bulgar

Piața Bulgariei

Pentru cei care nu-i plac aroma țărilor asiaticeși vreau să trăiesc ieftin undeva în Europa, este mai bine să mergi în Bulgaria. Desigur, prețurile foarte scăzute pentru locuințe, ca în unele țări din Asia, nu există, dar în Bulgaria este mult mai ieftin să trăiești decât oriunde în Uniunea Europeană.

Dacă încercați, apoi în zona rezidențială a capitaleisau provincia puteți închiria un apartament minunat pentru 200 de dolari pe lună. În plus, există plaje minunate și frumos, exact, nu mai rău decât în ​​Franța. Apropo, dacă doriți să vă relaxați, beți o sticlă de bere, atunci vă va costa doar 80 de cenți.

12. România

zona România

Orașul românesc

România

România - un alt preț ieftin să rămânățară în Uniunea Europeană. Aici, desigur, nu este la fel de cald ca în toate țările anterioare și nu există țărmuri azure, ci într-o arhitectură foarte frumoasă, numeroase castele antice și alte atracții. Celebre pentru frumusețea lor sunt pădurile și munții, unde în timpul iernii puteți merge la schi și să vă așezați într-un hotel de gheață.

În ciuda faptului că prețurile de aici sunt mai mari comparativcu țările asiatice sărace, care încă mai trăiesc, este mai ieftină decât a noastră. Prânzul în cafenea va costa maximum 350 de ruble, iar închirierea va avea 14-23 mii de ruble în centru și 8-17 mii în zonele de dormit.

13. Nicaragua

Plaja din Nicaragua

Orașul Nicaragua

Piața din Nicaragua

Această țară este doar un adevărat paradis pentru bugetoameni vii care iubesc să salveze. În Nicaragua, totul costă totul: locuințe, alimente, divertisment, chiria de transport. Este suficient ca 1000 de dolari pentru doi să trăiască confortabil într-un apartament uriaș, fără să vă refuze nimic și chiar să invitați o menajeră să curățească casa de câteva ori pe săptămână.

14. Guatemala

Orașul Guatemala

Orașul Guatemala

Piata din Guatemala

Guatemala este o țară interesantă, cu un bogatpatrimoniul cultural și atracții, cazare în acesta va fi ieftin, dar frumos. Îndepărtarea unui apartament confortabil și spațios cu o cameră pe lună va costa 200 $, iar 25-30 de dolari pe lună vor fi suficiente pentru a avea un cap de alimentare. Și aici este și abundența prezentă a fructelor tropicale, care au costat un nivel record.

15. Honduras

Plaja din Honduras

Orașul Honduras

Piața Honduras

Honduras în glumă, obișnuiam să legăm tot felul deabsurditățile asociate cu politica, dar astăzi această țară se dezvoltă foarte rapid în direcția turistică. Aici, nu numai ieftine și distractive, dar, de asemenea, foarte frumos, romantic și delicios.

Alimentele hranitoare vor fi de numai 3 $. Dar merită să știți că orașul San Pedro Sulla este mai bine să nu vizitați, este recunoscut ca fiind cel mai periculos oraș din lume, unde piețele și străzile sunt în permanență patrulate de armată, deci străinii de acolo nu aparțin.

16. Mexic

Plaja din Mexic

Mexico City

Piața din Mexic

În orașul cultural dezvoltat Guanajuato din Mexicun apartament frumos poate fi închiriat pentru 150 - un maxim de 200 de dolari pe lună, du-te la cinema - pentru $ 3, și bea un pahar de bere - mai puțin de un dolar. Mexic este o țară foarte frumoasă și liberă, cu plaje azure și culori interesante.

17. Albania

Plaja Albania

zona Albania

Piața Albaniei

Partea de sud a acestei țări înflorite este un loc minunatpentru o viață liniștită și demnă. Are o climă mediteraneană ușoară și vederi frumoase. A trăi în această țară, spre deosebire de vecinii săi europeni, este mult mai ieftină.

Un apartament decent poate fi închiriat pentru doar 100-120 de dolari, puteți bea o sticlă de bere pentru 90 de cenți și mese gustoase și satisfăcătoare - pentru 6 dolari.

18. Peru

Orașul Peru

Plaja din Peru

Piața din Peru

În plus, că este ieftin să trăiești și să tragicazare confortabilă poate fi de la 150 de dolari pe lună, în Peru, vă puteți găsi, de asemenea, o ocupație pentru a vă place, uita-te la uimitoare locuri frumoase și vizitați faimosul și mistice locul Machu Picchu.

Toată mâncarea necesară (cereale, legume, fructe, carne, pește etc.) este doar un penny, chiar și un kilogram de somon proaspăt nu va costa mai mult de 20 de dolari.

Dar ceea ce este cu adevărat scump aici, este - Internetul cu viteză teribilă (și nu peste tot acolo). În funcție de zonă, prețurile pot varia de la 20 la 200 de dolari pe lună.

19. Belize

Plaja Belize

Orașul Belize

Piata din Belize

Această țară mică din America Centrală nu o faceatât de popular cu turiștii, ca și cu diverși investitori din cauza zonelor offshore. Dar aici este foarte frumos, iar călătorii care au vizitat țărmurile locale de azur din Marea Caraibelor, călătorii sărbătoresc frumusețea locurilor locale și de viață ieftine.

Aici destul de 500-600 de dolari pe lună pentru întreaga familie, această sumă include închirierea unei case mari, alimente bune și fructe proaspete.

20. Ecuador

Orașul Ecuador

Ecuador local

Piața Ecuadorului

Ecuador este cea mai populara tara in care traiestiprintre pensionari. Există un climat blând, o natură frumoasă, multe parcuri și oameni interesați din zonă. Ecuadorul este considerat centrul lumii, prin urmare, înconjurat de o atmosferă fabuloasă.

Pentru un apartament decent aici trebuie să-ți dai seama150-200 de dolari, o masă nutritivă la un moment dat se va dovedi a fi de 2,5-3 dolari. În general, 1000 de dolari aici sunt suficiente pentru o viață liniștită și interesantă, în plină prosperitate.