Fotografia Moscovei Kristina Makeeva a vizitat acest basm - a petrecut 3 zile la cel mai adânc lac al planetei noastre în timpul iernii și a împușcat un raport fantastic de fotografie!

1. "Baikal este impresionant. Acesta este cel mai adânc și mai curat lac de pe Pământ ", spune Christina. Și când am planificat această excursie, nici măcar nu ne așteptam ca totul să fie atât de minunat, maiestuos și mai fabulos ... "

Baikal este impresionant

2. "Baikal ne-a fascinat atât de frumos încât în ​​cele trei zile ale călătoriei nu am putut dormi ..."

fugit de frumusete

3. "Imaginați-vă doar un lac înghețat, care are o lungime de 600 km și are o grosime de gheață de 1,5-2 m. Da, o mașină de 15 tone poate trece cu ușurință prin ea!"

lungime 600 km

4. "În fiecare parte a lacului, gheața are propriul model, și toate pentru că apa îngheață stratul cu strat ..."

modele pe gheață

5. "Apropo, gheața pe Lacul Baikal este cea mai transparentă din lume și puteți să luați în considerare peștele, pietricelele verzi și chiar plantele de pe fund!"

cea mai clară gheață

6.„Baikal în timpul iernii și atrage turiști. Ei se mișcă pe suprafața înghețată a săniuș, patinaj și chiar biciclete. Cele mai multe extreme sunt câteva sute de kilometri, este împărțit în cort de gheață și să rămână peste noapte! "

atrage călătorii

7. "Nu veți crede, dar în unele părți ale lacului gheața arată ca o oglindă reală și chiar puteți să vă reflectați asupra camerei ..."

reflecție

8. "Acesta este un loc uimitor. Foarte spiritual și atmosferic! "

loc plin de suflet

9. "Gheața se rupe neîncetat. Când înghețul devine mai puternic, se rupe. Știați că lungimea acestor fisuri poate ajunge până la 10-30 km, iar în lățime sunt de aproximativ 2-3 metri? "

crackle de gheață

10. "Este impresionant faptul că crackling-ul de gheață cu voce tare și sunet, mai mult ca un tun thunderclap sau tunuri. Dar datorită acestor fisuri, peștii au oxigen! "

un sul de tunet

11. "Gheață pe Lacul Baikal până în luna mai, dar în aprilie vă veți teme să faceți pasul pe ea ..."

gheață până în luna mai

12. "Și dacă ați văzut multe bule înghețate în gheață, atunci știi că de jos, gazele de metan emise de alge se ridică la suprafață"

bule

13."Legenda spune că tatăl lui Baikal avea 336 de râuri de fii și o fiică - Angara. Toți "fiii" au căzut în Baikal pentru a-și umple rezervele cu apă, dar fiica sa îndrăgostit de Yenisei și a început să ia apă de la tatăl ei pentru iubita ei. În furie, părintele Baikal a aruncat un bloc de piatră în fiica sa, dar nu a intrat niciodată în ea. De atunci, această stâncă este numită piatra șamană și izvorul râului Angar! "

Legenda

14. Dar legenda, la urma urmei, se împletește cu adevărul: Angara este singurul râu care curge din lac, toți ceilalți cade în ea!

și adevărul

15. Ei bine, Baikal de iarna nu este cel mai frumos loc din lume?

Nu este acesta cel mai frumos loc