Dacă vă decideți să vizitați undeva, veți face fotografii cu cele mai uimitoare atracții. Sculpturi interesante, pe care le veți întâlni, sunt potrivite pentru acest lucru cât mai bine posibil.

Ele par să atragă opinii șilentile. Creați la momente diferite, din diferite materiale și spre deosebire de stil, ele sunt unite de una - aceste sculpturi stradale fac orașul unic, atractiv și de neuitat.

1. "Dezvăluire", Paige Bradley, New York, SUA

„Dezvaluirea“

"... Până vom extinde oamenii din jurul nostruPereți, nu vom înțelege niciodată cât de puternici suntem cu adevărat. "Astfel, artistul american Paige Bradley explică semnificația sculpturii sale din bronz care ia adus faima.

2. "Dancing with a Pandemonium", Robin White, Staffordshire, Marea Britanie

"Dancer cu păpădie"

Dacă sunteți atras de lumea magică a zanei, voiCu siguranță ca și lucrarea britanicului Robin White, care a creat o serie de sculpturi parc similare. Fiecare zână are un cadru din oțel, legat de un strat de "mușchi" de metal, care, la rândul său, este acoperit cu "piele" din fire fine.

3. "Alegorie a apeninelor", Giovanni Giambologna, Toscana, Italia

"Alegorie din Apenini"

Nu departe de Florența, într-un parc abandonatVilla Pratolino, care a aparținut uneori celebrului clan al Medici, a păstrat o sculptură de piatră a unei sculpturi de 10 metri din secolul al XVI-lea de faimosul sculptor Giovanni Giambologna. Sculptura reprezintă zeul Apenini, apăsând capul monștrii cu mâna, din gura căruia izvorăște fântâna.

4. "Dragostea", Alexander Milov

"Love"

Această sculptură de Odesa Alexander Milov poate fiA fost văzută doar la Festivalul American Burning Man din desertul Black Rock anul trecut. Lucrarea a câștigat inima multor vizitatori la festival și a găsit fanii săi pe Internet datorită sincerității sale piercing-ului. Din păcate, pentru acest obiect de artă voluminos (lungime 17,5 m, lățime 5,5 și înălțime 7,5), locul nu a fost găsit nicăieri.

5. "Puterea naturii", Lorenzo Kinn

"Puterea naturii"

Poate că anticii au avut dreptate când au creatSculptura în onoarea zeilor, pentru a-și liniști mânia. Acest gând a inspirat artistul italian Lorenzo Kinn să creeze o serie de sculptori, înființate în diferite orașe din întreaga lume. Figura de sex feminin de 2,5 metri simbolizează natura mamei, care înfrumusețează lumea. Impresionat de efectele uraganelor din Thailanda și Statele Unite, artistul a creat o alegorie pentru a arăta cât de fragilă este lumea noastră.

6. "Mustangurile Las Colinas", Robert Glen, Irving, Texas, SUA

"Mustangurile Las Colinas"

Această compoziție sculpturală este cea mai mareecvestre sculptură în lume: 9 mustangs pe o scară de la 1 la 1,5 sunt arătate care rulează de-a lungul apei, fântâni bate din sub copite, creând un efect de spray natural. Lucrarea simbolizează rapiditatea, conducerea și libertatea inerente atât animalelor care trăiesc în Texas, cât și statului însuși în momentul dezvoltării sale.

7. "Ghost Negru", S. Jurkus și S. Plotnikovas, Klaipeda, Lituania

"The Ghost Black"

Sculptura ciudată de bronz reaminteștelegenda veche, potrivit căreia blocarea de protecție a precipitat în mod neașteptat sa întâlnit fantoma, care a avertizat că un castel nu poate fi stocuri suficiente și apoi a dispărut complet.

8. "Hand Care", Glarus, Elveția

Mâna grijuliu

Această sculptură extraordinară poate fi un simbol al îngrijirii pentru mediu.

9. Libertatea, Zenos Frudakis, Philadelphia, Pennsylvania, SUA

„Libertatea“

"Această sculptură personifică dorința de libertate prin creativitate", explică Zenos Frudakis, un american, explicând semnificația compoziției sale de bronz.

10. Mihai Eminescu, Onesti, România

Mihai Eminescu

O sculptură neobișnuită a doi copaci metalici, ale căror ramuri formează chipul poetului-decadent moldo-român al secolului al XIX-lea Mihai Eminescu.

11. "Omul ploii", Jean Michel Folon, Florența, Italia

"Omul ploii"

Sculptura artistului belgian Jean Michel Foulon este în Florența, Italia.

12. "Scări spre cer", David McCracken, Bondi, Australia

"Stairway to Heaven"

Sculptura lui David McCracken este o iluzie a infinitului, reamintind asocierea cu compozitia cultului Led Zeppelin.

13. "Iată-mă!", Herve-Laurent Erwin

"Iată-mă!"

Un gigant de polistiren care iese din sub gazon,de sub pături, acesta a fost prezentat în 2014 la expoziția internațională anuală de artă contemporană din Budapesta. Valoarea sculpturii create de artistul maghiar Hervé-Lorant Erwin, poate fi definită ca dorința de libertate, cunoaștere și dezvoltare dinamică. După succesul răsunător de la Budapesta, sculptura sa dus la german Ulm sperie turiștii creduli nimic.

14. "Metamorfozele", Jason Dekers Taylor, Grenada

„Metamorfoze“

26 cifre pentru copii din ciment pe patru metriadâncime sunt una dintre cele mai izbitoare compoziții stabilite în parcul de sculptură subacvatică Moliner din Caraibe. Compoziția sculpturală cântărește 15 tone pentru a rezista curenților puternici și valurilor. Inelul copiilor simbolizează ciclul de viață și responsabilitatea omenirii pentru starea mediului înainte de generațiile viitoare.

15. "Ploaia", Nazar Bilyk, Kiev, Ucraina

„Ploaie“

O figură de bronz de 2 metri cu o picătură imensă de sticlă pe față simbolizează unitatea omului cu natura. Lucrarea este instalată pe bulevardul Peisaj din Kiev, ca parte a unui parc de sculptură modern.

16. "Secerător", Morphay, Kaunas, Lituania

"Semănătorul"

Această sculptură se referă la umbra, ea "vine la viață" doar noaptea, când stelele, făcute pe peretele din spatele figurii, sunt semnificative.

17. "Clădirea scufundată", Melbourne, Australia

"Clădirea scufundată"

Înainte de clădirea maiestuoasă a bibliotecii de stat din Melbourne, pare să fi înecat o altă bibliotecă, colțul fațadei care este încă vizibil la suprafață.

18. "Dumnezeul războiului", Jingzhou, China

"Dumnezeul războiului"

Sculptura de 48 de metri, acoperită cu 4000 de plăci de cupru lipite, se ridică pe un piedestal de 10 metri și este un simbol al justiției.

19. "Hipopotamurile", Taipei, Taiwan

„Hipopotami“

Figura Amatorilor de scăldat hipopotam descris ca acestea sunt, de obicei vizibile pe suprafață, instalat în Taipei Zoo.

20. "Pantofi pe malul Dunării", Gyula Power, Budapesta, Ungaria

"Pantofi pe malul Dunării"

Memorialul Holocaustului se bazează pe realitateevenimente: în 1944-1945, zeci de mii de evrei au fost distruși în Budapesta. Victimele au fost colectate pe malurile Dunării, forțate să își scoată încălțămintea și apoi împușcate. Ideea memorialului aparține regizorului maghiar Ken Togai și a fost realizată de sculptorul Gyula Power.

21. "Călători", Bruno Catalano, Marsilia, Franța

„Călători“

O serie întreagă de zece astfel de sculpturi suprarealiste de către francezul Bruno Catalano în septembrie 2013 a fost instalată la Marsilia.

22. "Monumentul unui pasager necunoscut", Erzi Kalina, Wroclaw, Polonia

"Monumentul unui pasager necunoscut"

Compoziția sculpturală, formată din 14 figuri, a fost instalată la Varșovia în 1977 și sa mutat la Wroclaw în 2005.

23. "Rebel", Tom Franzen, Bruxelles, Belgia

"Rebel"

Sculptorul belgian Tom Franzen și-a dedicat munca plină de umor locuitorilor din Molenbeck - una dintre cele 19 și, probabil, cea mai criminogenă comună din Bruxelles. Atitudinea față de poliție este potrivită.

24. Ocean Atlant, Jason Dekers Taylor, Nassau, Bahamas

"Ocean Atlant"

Creatorul multor sculpturi pe podeaua oceanului, JasonDekers Taylor este, de asemenea, autorul celei mai mari sculpturi subacvatice reprezentând o fată care, ca vechea Atlantică greacă, deține oceanul pe umeri. Înălțimea sculpturii este de 5,5 m, greutatea este de 60 de tone. În funcție de intenția autorului, pe lângă figura estetică, are o valoare practică, fiind un recif artificial de corali.

25. Nelson Mandela, Africa de Sud

Nelson Mandela

Un monument neobișnuit al luptătorului anti-apartheidstabilit în 2012 în apropierea locului unde 50 de ani mai devreme, viitorul președinte al Africii de Sud a fost arestat. Sculptura este compusă din 50 de obiecte decupate cu coloane laser din oțel de la 6,5 ​​până la 9,5 m înălțime. La o distanță de 35 m sub un unghi strict definit, coloanele creează un profil Mandela care poate fi recunoscut.

26. "Oamenii de lângă râu", Zheng Hua Cheng, Singapore

"Oamenii de lângă râu"

O serie de sculpturi ale artistului din Singapore, Zheng HuaCheng, care include și această compoziție a celor cinci înotători băieți, trimite privitorul într-un moment în care malurile râului nu a fost îmbrăcată în piatră și sute de copii care locuiesc în vecinătate, a fugit să se scalde în râu.

27. Kelpie, Andy Scott, Falkirk, Scoția, Regatul Unit

"Kelpie"

Kelpi - un spirit de apă din mitologia scoțiană, care era în imaginea unui cal. Capetele de cai de 30 de metri formează poarta spre canalul Fort și Clyde și simbolizează rolul important al cailor în viața din Scoția.

28. "Fără violență", Carl Frederick Reutersweld, New York, SUA

"Nu există violență"

Amețit de uciderea lui John Lennon, suedezăartistul Carl Frederick Reutersveld și-a creat revolverul de bronz cu un nod legat de nod, căruia îi este îndreptat în sus, ca un simbol al non-violenței.

29. "Omul agățat", David Cherny, Praga, Republica Cehă

"Omul agățat"

Sculptura descrie Sigmund Freud și lupta sa cu teama de moarte.

30. "Tide", Jason Dekers Taylor, Londra, Marea Britanie

"Tide"

Patru călăreți de cai pe malurile Tamiseidispar, apar din nou în funcție de maree. În loc de capete în cai, pompe de ulei. Acest sculptor și ecologist Jason Dekers Taylor dorește să atragă atenția publicului asupra dependenței excesive a omenirii de petrol.

31. "Weekend", Marguerite Derricort, Adelaide, Australia

„Ieșire“

Patru porci de bronz în dimensiune completă șiîn poziții naturale, fiecare are propriul nume: Oliver, Truffle, Augustus și Horatio. Această compoziție sculpturală amuzantă este un loc preferat pentru copiii care vin aici cu părinții la sfârșit de săptămână și merg la un drum pe spatele neted al porcilor.

32. "Peregrass", Robert Summers și Glen Rose, Dallas, Texas, SUA

„Transhumanța“

Cel mai mare de acest gen este sculptura bronzuluiCompoziția este constituită din 49 de tauri și trei cameleers și instalat într-unul din parcurile Dallas. Compoziția este impresionantă în domeniul său de aplicare: Fiecare înălțime taur de 1,8 m, o turma merge pe teren accidentat, au venit peste râuri mici, unele animale sunt lente, altele rula - artistul a reușit să transmită o conducere realistă de bovine care au avut loc în Texas, în secolul al XIX-lea.

33. "Metalomorfoza", David Cherny, Charlotte, Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii

"Metalmorfoza"

Primul său instalator din Statele Unite a fost autorul "The Hangingomul "ceh David Cherny a decis să lovească americanii - și el a făcut-o! Capul său de opt metri din oțel inoxidabil constă din secțiuni paralele, de la locul unde ar trebui să fie gura, fântâna bate. Capul se rotește periodic în jurul axei sale și începe să se miște ca de obicei și apoi se "rupe" în straturi: unele secțiuni continuă să se rotească, în timp ce altele se întind. Cu toate acestea, învârtindu-se, toate piesele se reunesc, formând sculptura originală. Denumirea instalației, evident, ca și capul în sine, este colectată din secțiunile: "metal + metamorfoză".

34. "Birou necunoscut", Magnus Tomasson, Reykjavik, Islanda

"Birocrați necunoscuți"

Monumentul satiric al biroului exprimă în mod viu atitudinea noastră față de funcționari, la fel în întreaga lume și, prin urmare, fără chip.

35. Rechinul Hedington, John Buckley, Oxford, Marea Britanie

"Heditton Shark"

Înființată în 1986, la cea de-a 41-a aniversare a tragedieiHiroshima și Nagasaki, rechinul reprezintă bomba atomică a scăzut asupra orașelor japoneze, precum și un sentiment de furie neputincioasă și disperarea unei catastrofe nucleare.

36. "Observator", Victor Khulik, Bratislava, Slovacia

„Observatorul“

Sculptura plină de umor a unui bărbat care se înclină din trapa de canalizare este adesea numit "Omul la lucru", deși pare să se distragă de la muncă.

37. "Iguana", Hans Van Houvelingen, Amsterdam, Olanda

"Iguana"

Într-una din piețele din Amsterdam, există locuitori neobișnuiți - 40 iguani de bronz se târăsc în iarbă.

38. "Mama", Louise Bourgeois, Londra, Marea Britanie

„Mama“

Ciudat cum pare, dar cel mai mare dino sculptură de păianjen, Louise Bourgeois, de 88 de ani, și-a dedicat mamei, care a murit când artistul avea 21 de ani. Un păianjen de zece metri cu ouă de marmură într-un sac nu este singura creație a burghezilor. Sculpturi asemănătoare pot fi găsite în diferite orașe din întreaga lume.